Erden Timur: Keşke normal şekilde oynansaydı...

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Turkcell Süper Kupa'da Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle tatil edilen maçla ilgili olarak, "Bu tür bir maçın olmasını kimse istemezdi. Keşke normal bir şekilde oynanıp tamamlansaydı." şeklinde konuştu.

Erden Timur: Keşke normal şekilde oynansaydı...
Yayınlanma:

Timur, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu gergin atmosferin bir an önce sona ermesi gerekiyor. Her ne kadar olaylar münferit olsa da, gerginlik artarsa daha farklı sonuçlarla karşılaşabiliriz. Hepimiz haksızlık olduğunu iddia ediyoruz. Ne olursa olsun, haksızlığın yaşandığı yer sahadır. Yakın zamanda yabancı hakemlerin seçilmesi ve geçmişte yaşanan haksızlıkların incelenmesi gerekiyor." dedi.

Kaosun herhangi bir taraf için faydalı olmadığını vurgulayan Timur, "Bizce büyük haksızlıklar yapılıyor, diğer taraftan bakıldığında ise onlara haksızlık yapıldığını düşünenler var. Gerçekler gün yüzüne çıkmalı. Geçtiğimiz günlerde bir hakem semineri sızdırıldı ve federasyon her şeyi kamuoyuna açıkladı. Şeffaf olmaktan korkmayan herkesin kendine güveni olmalıdır. Toplumun her şeyi görmeye hakkı vardır. Kusurlarımızı, eksikliklerimizi saklayarak bilgiyi manipüle edebiliriz. Umarım bu maç da böyle bir şeyin meydana gelmesine vesile olur." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Her gece yatarken bizi düşün." sözlerine atıfta bulunularak yöneltilen "Rahat uyuyor musunuz?" sorusuna cevap veren Timur, "Çok rahat uyuyorum. Bu konuda hiçbir sorunum yok. İnsanın iç huzuruna bağlı olarak rahat uyuyabilmesi önemlidir. Toplumsal kutuplaşma huzursuzluğa yol açar. Birçok şey söylenebilir. Şahsıma birçok kez hakaret edildi ancak ben kimseye hakaret etmedim. Sanırım en genç yöneticilerden biriyim ve bu tür durumlara tecrübesizlikle yaklaşıyorum. Eğer karşılık verirsem, taraftardan daha olumlu geri dönüşler alabilirim. Ancak toplumun gerilmesini önlemek için gerekeni yapmamız gerekiyor." şeklinde yanıtladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 18 Temmuz'da seçime gidileceğini açıklamasına ilişkin olarak da konuşan Timur, "Federasyonu birçok kez istifaya davet ettik. Kulüpler Birliği Vakfı, federasyonun seçime gitmesi için imza toplamaya başlamıştı. Sonrasında federasyon bu kararı açıkladı. Zaten kulüplerin tutumuyla amaç gerçekleşti. Doğru bir federasyon ve doğru organlar istiyoruz. Rekabetçi kişilerin çalışmaya başlaması gerekiyor. Ancak liste yaklaşık 100 kişiden oluşuyormuş. Bir kişinin bir haftada bunun için hazırlanması imkansız. Federasyon 18 Temmuz'u belirledi. Kulüplerin tavrı da ortaya çıktı. Kulübümüz seçime gitmeyi destekliyordu ancak imza toplamaya gerek kalmadan seçim kararı alındı." şeklinde konuştu.

Futboldaki gerilimin azaltılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Timur, "Bu konuda herkesin bir adım atması gerekiyor. Ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Biz bunun için federasyona yazı da verdik, adımları aylar öncesinden attık. Tek beklentimiz 'evet' yanıtı alabilmek." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.