Hakeme saldırıya hapis cezası

Çorum'un Alaca ilçesinde gerçekleşen 1. Amatör Küme futbol maçında orta hakeme yapılan saldırıya karışan 4 sanığa hapis cezaları verildi.

Hakeme saldırıya hapis cezası
Yayınlanma:

Alaca Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, orta hakem Mahmut Selçuk'un burnunun kırılmasına ilişkin olarak yargılanan sanıklar Erkan Gül, Muhsin Avşar, Kadir Bayat ve Samet Özdemir ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, sanıklardan Erkan Gül'e, hakeme yumruk atarak burnunu kırması suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası ve müsabakanın seyrini bozmak suçundan 10 ay hapis cezası olmak üzere toplamda 7 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklara ise farklı suçlardan cezalar verildi: Samet Özdemir ve Muhsin Avşar'a kamu görevlisini yaralamaya teşebbüs suçundan 4.500 lira adli para cezası ve müsabakanın seyrini bozmak suçundan 10'ar ay hapis cezası, Kadir Bayat'a kamu görevlisine hakaret ve yaralamaya teşebbüs suçlarından 7.080 lira adli para cezası ve müsabakanın seyrini bozmak suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

Olay, geçen yıl 8 Ocak'ta yaşanmıştı. Alaca Belediyespor ile Mimar Sinan Gençlik Spor futbol takımlarının karşılaştığı maçta, hakemin Mimar Sinan Gençlik Spor lehine verdiği penaltının ardından Alaca Belediyespor taraftarları sahaya girerek hakemlere saldırmıştı. Bir taraftarın hakeme yumruk atarak burnunu kırmasıyla maç tatil edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.