Okan Buruk, transferin son gününe kadar "sol bek" bekliyor

Galatasaray'ın Teknik Direktörü Okan Buruk, ara transfer döneminin sonuna kadar sol bek pozisyonuna takviye yapmak istediklerini belirtti.

Okan Buruk, transferin son gününe kadar "sol bek" bekliyor
Yayınlanma:

Trendyol 1. Lig ekibi Teksüt Bandırmaspor'u 4-2 mağlup ettikleri Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçının ardından yapılan basın toplantısında konuşan Buruk, Türkiye'nin geçen yıl yaşadığı depremlerin birinci yıl dönümünde başladığı konuşmasında, maçın ardından teknik analize geçti.

"Bu ay 8 resmi maç oynayacağız. Hem daha az oynayan, uzun süre forma giyemeyen, ilk 11 şansı bulamayan futbolcularımıza şans verdik. Bundan dolayı çok faydalı oldu. İlk yarıda çok erken bir şekilde 3-0 öne geçtik. Son dakikalarda yediğimiz golle devreye 3-1 önde girdik. Bu rakibimizi oyunun içine çektik. İkinci yarıda ilk yarının altında oynadık. Konsantrasyon eksikliği vardı. Ancak maçın sonunda 4-2 kazandık. Galibiyetten dolayı çok mutluyum." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Genç oyunculara da şans verdiğini belirten Buruk, "Akademimizde yetişen 3 genç oyuncu ise sezon başında aldığımız Gökdeniz'i kullandık. Maçın en zor olduğu dönemde iyi bir tecrübe yaşadılar. Genç oyuncularımızı görmek benim için mutluluk oldu. Maçın getirileri dışında genç oyuncular için kupa karşılaşmaları önemli oluyor. Onlara verdiğimiz süre bizi mutlu ediyor. Kazandığımız için mutluyuz. Hedefimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak. Galatasaray'ın müzesine bir kupa daha eklemek için iddialı bir şekilde devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarına da değinen Buruk, "Bundan sonra yapılacak transferi Süper Lig'de oynatabileceğiz. Cumaya kadar vaktimiz var. İlk düşüncemiz sol bek mevkisi. Oradaki alternatifler üzerinde görüşmelerimiz sürüyor. Bu dönemde transfer yapmak kolay değil. Avrupa'da transferin son günlerinde Sacha Boey'in ayrılması, Angelino'nun çok geç ayrılması bizim süremizi daralttı. Devre arası transferde şansınız zor. Kimse iyi futbolcuyu bırakmak istemiyor. Çok fazla alternatifimiz olmasa da en iyisini yapmaya çalıştık. Sağ beke ve forvete transfer yaptık. Sırada sol bek transferi var. Onu da bitirirsek, bu şekilde kapatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni transfer Carlos Vinicius'un performansından memnun olduğunu belirten Buruk, Brezilyalı santrforun takıma adapte olması için bir süreç gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sakatlık geçiren Hakim Ziyech'in yaklaşık 3-4 hafta içinde takıma katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.