Ramazan Bayramı'nda fazla şeker tüketimine dikkat!

11 ayın sultanı ramazan ayında oruçlar tutuldu ve Ramazan Bayramı'na az bir zaman kaldı. Birlik beraberliğin öne çıktığı bu günlerde en güzel yemekler, leziz tatlılar sofralarda yerini alıyor. Ancak uzmanlar fazla karbonhidrat ve şeker tüketimine karşı uyarıyor...

Ramazan Bayramı'nda fazla şeker tüketimine dikkat!
Yayınlanma:

Ramazan Bayramı, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, mutluluk ve paylaşımın ön plana çıktığı özel bir zaman dilimi. Ancak bayram coşkusunun yanı sıra sağlıklı beslenmeye de dikkat etmek önemli. Bu nedenle, Ramazan Bayramı boyunca sağlıklı ve dengeli beslenmek, şekerden ve karbonhidrattan uzak durmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımızı korumak için dikkate almamız gereken önerilerden. İşte, Ramazan Bayramı'nda sağlıklı beslenme hakkında bazı önemli ipuçları...

AĞIR YEMEK VE TATLILARI SINIRLI TÜKETİN

Bayram tatili boyunca dengeli bir beslenme programı izlemek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besin öğelerini almanıza yardımcı olacak. Protein, sağlıklı yağlar, lif, vitamin ve mineralleri içeren çeşitli besinler tüketmeye özen göstermek de gerekiyor.

Bayramda sofralar genellikle zengin ve çeşitli yemeklerle donatılıyor. Ancak, bolca yemeğin tadını çıkarırken porsiyonları kontrol etmek de önemli. Aşırı yemek yemek sindirim sorunlarına yol açıyor ve kilo alımına neden oluyor.

Bol su içmek, vücudunuzun sıvı dengesini korumanın yanı sıra sindirimi de destekliyor. Gün içinde yeterli miktarda su içmeye de özen göstermek gerekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.