Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

Aslan ot yer mi?

Aslan ot yer mi?

Batılılar önlerindeki bütün engelleri parçalayarak geriye kalanları, yıkamadıkları unsurları da kendisine dönüştürmek için bütün argümanları zamana yayarak hissettirmeden kendisine entegre etmektedir. Dayatmalara maruz kalan toplumlar bu dayatmaların karşısında olan kapalı toplumlar olsun, bu toplumlar kendi değer derinliklerinden habersizse birey toplumu inşa yöntemlerini sorgulayan bir anlayışla ontolojik sürecin kazanımlarından yol almaları sağlanamıyorsa bozguna uğramaları, dağılıp parçalanmalarını sadece geciktirecektir.

Türk ve İslam medeniyetinin son iki asırda bozguna uğraması iç ve dış etkenler sebebiyle olmuştur. Bu durum dünya meydanında batılıların rahat rahat at oynatmalarına sebep olmuştur. Batını diğer toplumlar üzerindeki etkileri, silah gücü ve askeri donanımı değildir. Batı medeniyeti skolastik dönemin bağnazlığına karşı aklın önemini keşfetmesi akılcı anlayışın kendi paradigmalarınca bir sistematiğe bağlanması çok büyük bir avantajdır.

Kavramlar olgular sistematikleştirilerek sosyal ve siyasal karşılığı zamanla yaygınlaştırılarak bütün dünyaya pazarlandı. Toplumsal yapıda genel keyfiyet bireye indirgendi. . Siyasal katılım ve tercihler demokrasinin üzerinde kurgulanarak ayrıcalıklı kişilerin için ayrı bir kutsiyet kazandırılarak başa geçmeleri sağlanmaktadır.

Toplumları ve insanların kavramlar algılar sağanağında daha fazla ıslanmaları için hazların eğlencelerin sporun fanatizmin algı yönlendirmesi ile insanların uyuşturulması çok akıllıca ve kurnazca yapılmaktadır. Toplumların bir beklentisi yoktur. Ayrıcalıklıların beklentisi vardır. İnsanlar düşünemez anlayamaz sorgulayamaz seçilemezler. Ayrıcalıklıların müsaade ettiği oranda önlerine sunulan imkanları kendi iradelerinin karşılığı olarak görmeleri sürüleştiklerini göstermektedir. Aslana ot yedirmek bu olsa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi