Narkoçelik-14' operasyonlarında 322 kilogram uyuşturucu ele geçti

'Narkoçelik-14' operasyonları kapsamında 42 ilde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 321 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Narkoçelik-14' operasyonlarında 322 kilogram uyuşturucu ele geçti
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, operasyonlar neticesinde 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini, bununla birlikte 321 zehir tacirinin ve sokak satıcısının da yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz, bizden kaçamayacaklar." ifadelerine yer verdi.

Operasyonların İl Emniyet Müdürlükleri tarafından koordine edildiğini belirten Yerlikaya, operasyonlara 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter ve 44 narkotik dedektör köpeğinin katıldığını açıkladı.

Yerlikaya, bazı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarlarına ve yakalanan zehir tacirleri ile sokak satıcılarının durumlarına da değindi. Örneğin, İstanbul'da 76 kilogram metamfetamin, 26 kilogram esrar, 4,6 kilogram kimyasal madde ve 92 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, Gaziantep'te 62 kilogram skunk, 25,5 kilogram bonzai, 18 litre aseton ve toz esrar ile metafetamin ele geçirildi. Diyarbakır'da 110 kilogram skunk, Samsun'da ise 27 bin 412 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Adana'da da 15 bin 802 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.