Ankara'da trafikte önlemler arttı: Helikopterle denetim yapıldı

Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili dönüşü olası kazaları önlemek ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için denetimlerini artırdı.

Ankara'da trafikte önlemler arttı: Helikopterle denetim yapıldı
Yayınlanma:

Emniyet Havacılık Daire Başkanlığı'ndan kalkan polis helikopteri, kara yolları üzerindeki trafik akışını havadan takip etti. Helikopterden yapılan denetimlerde, trafik kurallarını ihlal eden sürücülere kara yolundaki denetim noktalarında cezai işlem uygulandı.

Ankara Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Grup Amiri Lale Atay, kara yolundaki trafik denetimlerinin 7/24 esasıyla devam ettiğini ve bayram tatili süresince havadan yapılan denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde Ankara'yı diğer illere bağlayan ana arterlerde yaşanan trafik yoğunluğunu havadan denetledi. Helikopterde bulunan kamera yardımıyla sürücülerin ihlalleri net şekilde tespit edildi ve ihlalin belirlenmesinin ardından kara yolunda bulunan ekiplerle işlem başlatıldı.

Atay, sürücülerin bazen helikopter denetimlerini görüntülemek istediğini ancak bu durumun trafik güvenliği açısından sağlıklı olmadığını belirtti. Bu gibi durumlarda sürücülere cezai işlem uygulandığını vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.