Beypazarı maden suyu hakkında şok iddia!

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Ankara'nın markalarından biri olan Beypazarı maden suyunun içerisinde yüksek bor içeriği tespit edildiğini ve bu nedenle tüketilmemesi gerektiğini duyurdu.

Beypazarı maden suyu hakkında şok iddia!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen maden suyu markalarından biri olan Beypazarı maden suyu hakkında İsviçre'den önemli bir bilgi paylaşıldı.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun raporuna göre, Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğu belirtilerek, bu nedenle ürünün satışının yasaklanması ve tüketilmemesi gerektiği vurgulandı.

Raporda, Beypazarı maden suyunun içindeki borun insan sağlığını tehdit ettiğini ve özellikle hamile kadınlarda çocuk gelişimini engellediği vurgulandı.

İşte raporda yer alan detaylar:

"Yapılan resmi inceleme sonucunda Beypazarı marka maden suyundaki bor içeriğinin yüksek olduğu tespit edildi. Federal Gıda Güvenliği Dairesi ve Veteriner İşleri (BLV), Beypazarı markasına ait maden suyunun kullanılmamasını tavsiye ediyor. BAK-SAN GmbH şirketi markanın ürününü hemen topladı, satıştan çekti ve geri çağırma işlemlerine başladı."

BU ÜRÜN HANGİ TEHLİKELERİ İÇERİYOR?

"Yapılan incelemede, Beypazarı maden suyunun içeriğinde insan sağlığını tehdit eden bor maddesi bulunurken, kadınlarda ise hamilelik sırasında ciddi yan etkilere yol açabileceği belirlendi."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.