"Haksızlık" temalı fotoğraf sergisi ziyarete açıldı

Proje yürütücüsü Arzu Eke, sergiye ilişkin, sahibi olduğu "Atölye 4'33" isimli atölyede kavramsal fotoğraflar üzerine çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

"Haksızlık" temalı fotoğraf sergisi  ziyarete açıldı
Yayınlanma:

Ankara'da bir proje kapsamında buluşan 22 fotoğraf sanatçısı, haksızlık kavramının kendilerinde yarattığı duyguyu gösteren fotoğraflardan sergi oluşturdu.

Proje yürütücüsü Arzu Eke, sergiye ilişkin, sahibi olduğu "Atölye 4'33" isimli atölyede kavramsal fotoğraflar üzerine çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Son oluşturduğu atölye grubunda üzerine fotoğraf çalışılacak konsept olarak "haksızlık" kavramını belirlediklerini belirten Eke, çok derin bir kavram olan haksızlığın eski zamanlardan itibaren var olduğunu söyledi.

Eke, atölye grubundaki fotoğraf sanatçılarına fotoğraf üretim sürecinde herhangi bir sınır getirilmediğini dile getirdi.

Arzu Eke, sanatta sınır ve kuralların olmaması gerektiğini belirterek, fotoğrafçıların yüreklerini en çok acıtan, bireysel ya da toplumsal olarak kendilerine en ağır gelen haksızlık neyse onu çalıştıklarını vurguladı.

Proje yürütücüsü Eke, haksızlık kavramını katılımcıların, annesinin vefatı, hastalık ve iklim krizi gibi olgular üzerinden anlatmaya çalıştığını dile getirerek, ortaya çıkan eserlerin akılda kalıcı olduğunu kaydetti.

Eke, bir ziyaretçinin sergiyi gezerken ağladığını belirtti.

Projede 240 fotoğrafı üst üste katmanlı anlatım ve serbest sunumla sergilediklerini ifade eden Eke, geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin de çift pozlama tekniğiyle üretilen fotoğraflar ve kağıttan yapılan kelebek figürleriyle "ölümsüzleştirildiğini" aktardı.

Sergi 19 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.