"Profesyonel" Ankara'yı büyüledi

Devlet Tiyatroları'nın en önemli oyunlarından olan Profesyonel hafta sonunda Ankaralılarla buluştu.

"Profesyonel" Ankara'yı büyüledi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun oyunlarından Profesyonel, hafta sonunda Ankaralılara unutulmaz anlar yaşattı. 14 yıldır kesintisiz olarak sahnelenen oyun cuma ve cumartesi günlerinde Etimesgut'ta yeni açılan Etimesgut Cumhuriyet Kültür Merkezi'ne geldi.

Sırp Yazar Dusan Kovacevic'in ustalıkla kaleme aldığı eser Yugosvlavya'da değişen iktidar dengelerini bir yazar ve bir eski gizli polis üzerinden anlatıyor.

img-39320-9705849-1.jpg

İki karakteri canlandıran isimler ise yine usta Oyuncular Yetkin Dikinciler ve Bülent Emin Yarar oldu. İkilinin oyun boyunca hiç düşmeyen enerjisi, Dikinciler'in rolü gereği sık sık izleyici ile diyalog kurması izleyicinin dikkatini bir an olsun kopmasına izin vermedi.

Cuma akşamı bir oyun, Cumartesi ise "matine" ve "suare" olarak iki oyun oynayan Profesyonel ekibi tüm Ankara'nın bir kez daha beğenisini kazanarak İstanbul'a döndü.

Oyun sonunda izleyicilerin adeta büyülenerek çıktığı sahnede, Yarar ve Dikinciler daha sonra bekleyenlerle hatıra fotoğrafı çektirerek oyun üzerine sohbet de etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.