Hamas'tan İsrail'e esir cevabı

Zahir Cebbarin, Hamas Hareketi'nin Siyasi Büro Üyesi ve Batı Şeria Sorumlusu olarak, ellerinde tuttukları İsrailli esirleri gerçek bir anlaşma olmadan kesinlikle teslim etmeyeceklerini açıkladı.

Hamas'tan İsrail'e esir cevabı
Yayınlanma:

Cebbarin, hareketin Telegram sayfasında yayınladığı açıklamada, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'ün Aksa Tufanı operasyonunun merkezinde yer aldığını belirterek, işgal altındaki Batı Şeria'daki direniş güçlerine, zalim işgalcilerin yuvalarına her nerede ve ne zaman olursa olsun saldırmaları çağrısında bulundu.

Cebbarin, aracılara verdikleri cevabın, gerçek bir anlaşma olmadan esirlerin işgalcilere kesinlikle teslim edilmeyeceğini vurguladı.

Cebbarin, "İşgalciler, esirlerinin akıbetini ve hayatta kalanları geri almayı istiyorlarsa, müzakerelerde ciddi olmalıdırlar." diyerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun müzakereleri sekteye uğratan oyunlarından ve siyasi hesaplarından kaçınmaları gerektiğini belirtti. Hamas Hareketi, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır ve Katar'a İsrail ile ateşkes teklifine verdikleri cevabı ilettiklerini duyurdu.

Diğer yandan, İsrail Başbakanlık Ofisi de Hamas'ın cevabının genel hatlarıyla olumsuz olduğunu açıkladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.