Emeklilik maaş farkı yattı mı? Emeklilik maaş farkları ne zaman yatacak?

SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılan zamlardan sonra ilk ödeme temmuz ayında gerçekleşti. Şimdi ise emeklilik maaş farklarının ne zaman ödeneceği gündem oldu. Detaylar haberimizde...

Emeklilik maaş farkı yattı mı? Emeklilik maaş farkları ne zaman yatacak?
Yayınlanma:

Emeklilere yüzde 25 oranında zam yapıldıktan sonra ilk ödeme temmuz ayında gerçekleşti. Emeklilik zammından sonra emekli maaşı farklarının ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Vatandaşlar maaş farklarının ödeneceği tarihi bekliyor.

EMEKLİ MAAŞI FARKLARI ÖDENDİ Mİ?

Emekliye zam düzenlemesi Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı. TBMM'de kabul edilen kanunla; SSK ve Bağ-Kur ile emekli sandığı emeklileri yüzde 25 zamlı aylığını Temmuz ayında almaya başladı. Emekli sandığı alan kişiler 15 günlük maaş farkı alabiliyorken, SSK ve Bağkur emeklileri 15 günlük farktan faydalanamıyor.

EMEKLİLİK MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK emeklileri, 17-26 Temmuz tarihleri arasında ve Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 tarihleri arasında zamlı maaşlarını hesaplarında görecek. Memur emeklisi Temmuz aylığını 1'i ile 5'i arasında aldı. Yüzde 25 artıştan kaynaklı maaş farkları SGK tarafından duyurulacak tarihte yatacak. Bu ödemelerinden de 24-28 Temmuz haftası içinde yapılması bekleniyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.