Cumhuriyet altını rekor kırdı! 17 bine yaklaştı!

Altın fiyatları, yeni haftaya yükselişle başladı. Altının gramı, haftanın başlangıcında değer kazancıyla 2.355 lira seviyesinden işlem görüyor. Geçen haftanın son işlem gününde dolar kurundaki yükselişe paralel olarak altının gram fiyatı günü yüzde 0,2 artışla 2 bin 325 liradan tamamladı.

Cumhuriyet altını rekor kırdı! 17 bine yaklaştı!
Yayınlanma:

Bugün itibarıyla altının gram fiyatı yüzde 1 artışla 2 bin 355 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4.250 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 580 liradan alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı da önceki kapanışının yüzde 1,2 üzerinde 2.260 dolara yükselerek rekor tazeledi. Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) haziranda faiz indirimlerine başlayabileceği öngörüsünün güçlü kalmayı sürdürdüğünü belirtiyorlar. Ayrıca, bu hafta ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasalardaki beklentiler üzerinde etkili olması bekleniyor.

Bugün ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirten analistler, altının ons fiyatında 2.300 ve 2.400 doların direnç, 2.250 ve 2.200 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu ifade ediyorlar.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.