Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? Emeklilere ne kadar zam yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı bir esnaf ziyareti sırasında emeklilere zam yapılacağı yönündeki ilk müjdeyi verdi.

Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? Emeklilere ne kadar zam yapılacak?
Yayınlanma:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın esnaf ziyareti sırasında yaptığı konuşma, emeklilere seyyanen zam yapılması konusuyla ilgili yeniden merak uyandırdı. Memurlara yapılan seyyanen zam sonrası emeklilerin zam oranının yüzde 25'te kalması hayal kırıklığı yaratmıştı. Bakan Işıkhan, yeni düzenlemeler için çalışmaların yapıldığını söyledi.

EMEKLİLER MECLİSİN AÇILMASINI BEKLİYOR

Geçtiğimiz günlerde Çorum'da esnaf ziyareti sırasında kendisine geçim sıkıntılarını dile getiren emeklilere Bakan Işıkhan yanıt olarak "Çok rahat olun lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah” demişti.

Işıkhan'ın bu sözlerinin ardından gözler ekim ayında açılacak TBMM'ye çevrildi. Show Haber'de yer alan habere göre milyonları bir diğer talebi de 7 bin TL olan en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarılmasıydı. Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla birlikte yeni düzenleme için emekli ekim ayını beklemeye başladı.

Ekim ayında yapılacak olası düzenlemenin memur maaşlarına olduğu gibi seyyanen 8 bin lira zam olması beklenmiyor. Kulislerde konuşulan, bunun yarısı yani 4 bin lira.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.