Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon ve rezerv açıklaması: En büyük önceliğimiz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ekonomik stratejilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon ve rezerv açıklaması: En büyük önceliğimiz
Yayınlanma:

Karahan, "Bundan sonraki stratejimiz, en büyük önceliğimiz enflasyonla mücadele ve piyasa koşullarına bağlı olarak mümkün olduğu kadar rezerv biriktirmek" şeklinde konuştu.

Karahan'ın ifadeleri, TCMB'nin gelecek dönemdeki ekonomik politikalarının ana hatlarını çiziyor. Enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrarın sağlanmasının öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Karahan, aynı zamanda piyasa koşullarına göre rezerv biriktirme stratejisinin önemine işaret etti. Bu açıklamalar, TCMB'nin ekonomik istikrarı koruma ve güçlü bir döviz rezervine sahip olma hedefleri doğrultusunda adımlarını şekillendireceğini gösteriyor.

TCMB TARAFINDAN TARİHİ ZARAR AÇIKLANMIŞTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 yılında 6,9 trilyon TL olarak kaydedilen toplam aktiflere rağmen 818,2 milyar TL zarar açıklamıştı. Bu zararın, kur korumalı mevduatların etkisiyle gerçekleştiği belirtilirken TCMB'nin 2022 yılında ise 72 milyar TL kâr açıkladığı biliniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.