2 Nisan’da neler oldu? 2 Nisan’da yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

2 Nisan 2024 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

2 Nisan’da neler oldu? 2 Nisan’da yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, İsrail ordusunun Gazze kentinde baskın düzenlediği ve tamamen yıkarak çekildiği Şifa Hastanesi'nde vahim bir durumun yaşandığını ifade etti.

Türkiye’den gelişmeler

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 16 katlı bir binanın kot 1 ve kot 2 katlarında çıkan yangında, 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangının gece kulübünde yapılan tadilatta olduğu öğrenilirken olayın ardından 6 şüpheli yakalandı.

AK Parti MYK toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Ömer Çelik, “Sandıkta verilen mesajı doğru şekilde anlamak boynumuzun borcudur” diye konuştu ve “AK Parti’nin sahibi millettir “ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimleri geride kalırken Türkiye genelinde en fazla oy alarak seçilen belediye başkanı Diyarbakır Lice’de DEM Parti Adayı Dilek Diyar Özer oldu. Oyların yüzde 86’sını alan Özer’in ardından AK Parti Adayı İdham Aydın’ın Siirt Tillo'da belediye başkanlığı seçiminde aldığı yüzde 76,81'lik oy ve CHP Adayı Selçuk Balkan'ın İzmir Urla'da aldığı yüzde 70,52'lik oy oranı dikkat çekti.

İstanbul'da oylarını artırarak ve 1 milyona yakın farkla Murat Kurum'un önünde seçimi kazanan İmamoğlu, Gaziosmanpaşa'da oyların yeniden sayılma kararı verildiğini ancak CHP'nin yeniden oy sayma taleplerini reddettiğini söyleyerek bu duruma tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu yapılan ne demokrasi ne mertliğe sığar” dedi.

3 Nisan 2024, saat 00.06’da Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'de bulunan ve tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği 'Masquerade' adlı gece kulübünde ruhsat alınmadan kaçak tadilat yapıldığını açıkladı.

Sanat dünyasına acı bir haber geldi. Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu (88), bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmekteydi. Bugün yeniden hastaneye kaldırılan İnanoğlu, burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Başkent Ankara’da gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini büyük bir oy oranıyla kazanmasının ardından ilk ziyaretini Yenimahalle ilçesindeki Ankara Toptancı Hali'ne gerçekleştirdi. Yavaş, bu ziyaretinde iftar programına katılarak Toptancı Hali esnafıyla bir araya geldi ve destekleri için hemşehrilerine teşekkür etti.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, kirasını ödemediği gerekçesiyle ev sahibi tarafından tahliye edilmesi istenen bir kiracının tepkisi trajik bir olaya dönüştü. Kiracı, ev sahibine tepki olarak oturduğu evi ateşe verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da bir kafede vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Kızılcahamam'da bir kez daha belediye başkanı seçilen Süleyman Acar, seçim sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve “Kızılcahamam’ın Altın Çağını başlatıyoruz" dedi.

Kahramankazan'da 31 Mart Yerel seçimlerini kaybeden Serhat Oğuz, seçimi kazanan Selim Çırpanoğlu'nu tebrik etti.

Sincan Belediyesi, çocukların bayram heyecanına ortak oldu. Yarım Elma Hayır Çarşısı vasıtasıyla çocuklara bayramlık hediye ediliyor.

Dördüncü kez Yenimahalle Belediye Başkanı seçilen Fethi Yaşar, tebrikleri kabul etmeye başladı. Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve CHP'den Mamak Belediye Başkanı seçilen Veli Şahin Gündüz, Başkan Yaşar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ankara'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi Menderes Caddesi'nde seyir halindeki bir otomobilin, geçmeye çalıştığı araca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Hatayspor'u Icardi’nin golüyle 1-0 mağlup ederek üst üste 12. galibiyetini elde etti. Evinde üst üste 19. zaferini elde eden Galatasaray’da Okan Buruk bu galibiyetle M. Lucescu’nun rekorunu da kırdı.

Milli ara sonrası Ankaragücü, Antalyaspor deplasmanından 1-1 ile döndü ve puanını 34’e çıkardı. Ankaragücü’nde golü Efkan Bekiroğlu attı.

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Gaziantep FK ile Corendon Alanyaspor karşı karşıya geldi. Alanyaspor rakibini 3-0 mağlup etti.

Antalyaspor beraberliği sonrası konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu "Galibiyeti kaçıran taraf olduk" açıklaması yaptı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.