Bankadan para çekecekler dikkat: Artık ATM'lerden o paralar çekilemeyecek

Bankaların aldığı yeni bir karara göre, ATM'lerden artık 10 ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek.

Bankadan para çekecekler dikkat: Artık ATM'lerden o paralar çekilemeyecek
Yayınlanma:

Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, bankalar artık ATM'lerde 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine sadece 200, 100 ve 50 TL'lik banknotları kullanmaya başladı.

Türkiye'deki enflasyon oranlarının yükselmesiyle birlikte bankacılık sektöründe de değişiklikler yaşanıyor. Bu durum, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her 5 yeni banknottan 4'ünü 200 TL olarak basmasına neden oldu. Bu da bankaların ATM'lerde küçük banknotlara yer vermemesine yol açtı.

Buna göre, çoğu banka artık ATM'lerde yapılan para yatırma ve çekme işlemlerinde 10 ve 20 TL'lik banknotları kullanımı durdurdu. Bunun yerine ATM'lerde 200, 100 ve 50 TL'lik banknotlara yer veriliyor. Bu uygulamanın bayram sonrasında Türkiye genelinde tüm ATM'lerde geçerli olması bekleniyor.

Bu değişiklikler, enflasyonun etkisiyle ekonomide yaşanan gelişmelere bağlı olarak alınan önlemler arasında yer alıyor. Bu adımın, bankacılık sektöründe ve günlük finansal işlemlerde daha büyük banknotların kullanımını teşvik etmeye yönelik olduğu düşünülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.