Dış ticaret açığında dikkat çeken veriler!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı Şubat ayı ihracatı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,6 artarak 21,1 milyar dolar seviyesine yükseldi. Aynı açıklamada, yıllık ihracatın rekor seviyeye ulaşarak 258,7 milyar dolara çıktığı belirtildi.

Dış ticaret açığında dikkat çeken veriler!
Yayınlanma:

Türkiye'nin dış ticaret dengesi de olumlu bir trend izledi. Dış ticaret açığı, ihracattaki artış ve ithalattaki azalışın etkisiyle 2023 Mayıs ayında 122,2 milyar dolar seviyesinden, 2024 Şubat ayında 29,2 milyar dolarlık azalışla 93 milyar dolara geriledi.

''DIŞ TİCARETTEKİ BU OLUMLU SONUÇLAR DEVAM EDECEK''

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, yapılan açıklamada şu değerlendirmeye yer verdi: "Önümüzdeki dönemde uygulamaya koyduğumuz politikaların etkisi ile dış ticaretteki bu olumlu sonuçlar devam edecektir. Bir yandan makroekonomik çerçeveyi güçlendiren adımlar atarken bir yandan da ticaret diplomasisini artırarak, ihracatın menzilini ve hacmini genişletme ve ülkeyi yatırımlarda cazibe merkezi yapma konusunda çalışmalarımız devam edecektir."

Kaynakların etkin, verimli ve katma değeri yüksek alanlara yönlendirilmesinin büyüme kapasitesini artırması açısından önemine vurgu yapılırken, inovasyon, yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve adil bölüşümün önümüzdeki dönemdeki temel öncelikler arasında olacağı ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.