En düşük emekli maaşı 33 bin TL mi olacak? 2024 emekli zammı için beklenen açıklama!

2024 asgari ücret ve emekli maaş zammı gündemde yerini korurken en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı, kasım ayı enflasyon oranının zamdaki etkisi merak ediliyor. Memur emeklisi, memura yapılan zamdan faydalanabilecekken 7 bin 500 liradan düşük maaş alan emekliler için yapılacak olan düzenleme dört gözle bekleniyor. 2024 yılında en düşük emekli maaşının 33 bin lira olması talep ediliyor.

En düşük emekli maaşı 33 bin TL mi olacak? 2024 emekli zammı için beklenen açıklama!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre, bekar bir bireyin yaşam maliyeti 18 bin lira olurken açlık sınırı 14 bin 25 TL, yoksulluk sınırı ise 45 bin 686 TL oldu.

Emekliler ve asgari ücretli çalışanlar 2024 yeni maaş düzenlemesinde bu istatistiklerin ve enflasyonun yarattığı pahalılığın göz önüne alınmasını talep ediyor. Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 'tek zam' vurgusu akıllara 2024 yılı içerisinde enflasyon oranının ve hayat pahalılığın artması durumunda ne olacağı sorusunu getiriyor.

EMEKLİLERİN MAAŞ TALEBİ BELLİ

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri 2024 Ocak ayı zammını araştırıyor. Ocak ayında emekli maaşının ne kadar olacağı; SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı emeklileri kaç TL maaş alacağı merak konusu oldu.

Hükümet kanadından yapılan açıklamalara göre, emekli maaşlarındaki düzenleme 2024 yılı içerisindeki tahmini enflasyon oranının da göz önüne alınarak gerçekleştirilecek.

Emekliler, her geçen gün artan pahalılıktan dolayı ev kirası, fatura, yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade ediyor.

Sosyal medyada kamuoyu oluşturan ve seslerini Meclis'e duyurmaya çalışan emeklilerin maaş talebi de belli oldu.

Buna göre, en düşük emekli maaşının 33 bin TL olması talep ediliyor.

2024 OCAK AYI EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşının belirlenmesinde kasım ayı enflasyon oranı büyük önem arz ediyor. Enflasyon verilerinin hayat pahalılığıyla eş değer artışı göz önüne alınarak emekli maaşlarında düzenlemeye gidilecek. Asgari ücret için ise çalışmalar 1 Aralık'ta başlayacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur zammından memur emeklisinin de faydalanacağını açıklarken en düşük memur maaşı olan 7 bin 500 lira altındaki maaşlar için bütçe şartlarını zorlayacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum