İsmail Saymaz'dan Gökhan Zan için büyük iddia

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın gece yarısı adaylıktan çekilme kararı, partinin gündemine oturdu.

İsmail Saymaz'dan Gökhan Zan için büyük iddia
Yayınlanma:

TİP'in yaptığı açıklamada, "Partimizin asla hoşgörmediği ilişkilere dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaştı..." denilmesi üzerine Zan'ın suç duyurusu yaparak "şantaj, iftira ve montaj" iddialarında bulunması dikkat çekti.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, Turgay Kocakaya adında bir kişi, Gökhan Zan ile iletişime geçti. İddiaya göre Kocakaya, "AK Parti Hatay İl Binası'ndan aradığını" belirterek, kayıt altına aldığı bir görüşmede Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif etti. Zan ise iddiaya göre 5 milyon dolar için pazarlık yaptı.

İkinci bir görüşme kaydında ise Zan'ın TRT'de spor yorumculuğu yapmak için pazarlık ettiği iddia edildi. Kocakaya, bu kayıtları kullanarak Zan'a şantaj yaptığı öne sürüldü. Zan da suç duyurusunda bulundu.

İlk kaydı reddeden Zan, ikinci kaydı ise kısmen doğruladı. TİP yöneticileri, kayıtların montaj olduğu iddiasını inandırıcı bulmadıklarını ve Zan'la yapılan görüşmenin ardından adaylıktan çekilme kararı aldıklarını belirtti.

Ancak Zan, bu meseleyi bir şeref meselesi olarak gördüğünü ve adaylıktan çekilmeyeceğini söyleyerek yarışa devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.