İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik bir projeyi duyurarak İstanbul ile Ankara arasına yeni bir otoyol müjdesini verdi.

İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol yapılacak!
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasına yeni otoyol yapılması projesine 2028 yılında başlanmasının planlandığını açıkladı.

İstanbul ile Ankara arasındaki taşıt trafiğinin artış gösterdiğini belirten Bakan Uraloğlu, bu nedenle yeni bir otoyol projesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. İstanbul'dan başlayarak Ayaş, Beypazarı, Nallıhan üzerinden Akyazı'ya kadar uzanan 276 kilometrelik bir otoyolun projelendirildiğini açıklayan Bakan, bu proje tamamlandığında daha kısa ve kapasitesi artmış bir güzergahın kullanılabileceğini belirtti.

Uraloğlu, projenin yanı sıra Ankara'dan başlayıp Ayaş, Beypazarı, Nallıhan ve Akyazı'ya kadar giden demir yolunun proje çalışmalarına başlandığını ifade etti. Hem otoyol hem de demir yolu için 2028 projeksiyonunda inşaata başlamayı düşündüklerini belirten Bakan, proje aşamasında olduklarını ancak yapımına biraz daha zaman olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.