Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar artacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yağışlı hava sistemi yurt genelinde etkisini kaybediyor. Hafta başından itibaren ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanan yağışların sona ermesiyle, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar artacak!
Yayınlanma:

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yağışların pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Ancak hafta ilerledikçe yağış miktarında azalma bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, önümüzdeki günlerde beklenen hava durumuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Hafta başından itibaren yağışlı sistem yurdumuzu terk edecek. Sıcaklıkların bayram boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bir dönemi geride bırakacağız. Pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların biraz daha artması bekleniyor."

Özellikle kıyı Ege ve kıyı Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması öngörülüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde ise beş gün boyunca yağış beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki haftanın nispeten yağışsız geçeceğini belirtirken, Acar, "Yağışsız bir döneme giriyoruz ancak ciddi bir meteorolojik olay beklemiyoruz. Ankara'da çarşamba günü 28 derecelere kadar çıkacak. İstanbul ve İzmir'de ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek" dedi.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangınlarına karşı da uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla, Aydın ve Antalya çevrelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 7-8 derece üzerine çıkabileceğini tahmin ediyor. Yağışsız bir döneme girildiği için bir haftalık süreçte orman yangınlarına karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.