Meteorolojiden o iller için sarı ve turuncu kodlu uyarı!

Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle 26 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarı yapıldı.

Meteorolojiden o iller için sarı ve turuncu kodlu uyarı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmesine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgeleri ile Ege'nin kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun doğu kesimleri ile Eskişehir çevresinde yağışlı bir hava tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Hakkari, Şırnak, Siirt ve Van'ın güney çevrelerinde beklenen yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtildi. Yoğun kar yağışı öngörülen Bolu, Hakkari ve Şırnak için turuncu kodlu uyarı yapılırken, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kars, Kastamonu, Mardin, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için 'sarı' kodlu uyarıda bulunuldu. Ayrıca, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.