Motorine zamların ardından indirim müjdesi: '2 ileri 1 geri!'

Petrol ve döviz fiyatlarındaki dalgalanmaların yakından takip edildiği günümüzde, akaryakıt fiyatları da bu değişimlere paralel olarak hareket ediyor. Üst üste gelen zamların ardından şimdi de motorinde indirim yolda.

Motorine zamların ardından indirim müjdesi: '2 ileri 1 geri!'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor. Son günlerde peş peşe yapılan zamların ardından bir de indirim haberi geldi.

Son gelişmelere göre, 23 Mart'ta motorin fiyatlarında 1 liralık indirim bekleniyor. Ancak benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

Benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesi, çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle gerçekleşiyor. Bu faktörler arasında brent petrol fiyatları ve döviz kuru önemli bir yer tutuyor. 22 Mart 2024 tarihinde İstanbul'da motorin litre fiyatı 42.98 liradan satılırken, benzinin litresi ise ortalama 43.44 liradan alıcı buluyor. Ankara'da ise motorinin fiyatı 44'liyarı aştı.

Akaryakıt fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi ile belirleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.