O ilde teleferik kabini düştü bir kişi hayatını kaybetti!

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Ramazan Bayramı tatili sırasında meydana gelen bir teleferik kazasında bir kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

O ilde teleferik kabini düştü bir kişi hayatını kaybetti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yoğun tatil trafiğinin yaşandığı Antalya Tünektepe Teleferik Tesisi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle bir kabinin düştüğü belirtildi. Çevrede bulunanların hızla ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Olay yerine ulaşan ekiplerin yaptığı açıklamada, kazada 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve 7 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılara hızla müdahale edilerek tahliyelerine başlandığı ifade edildi.

Kazanın detaylarıyla ilgili incelemelerin sürdüğü belirtilirken, yetkililer olayın kesin nedenini tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

g.jpg

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bugün saat 17.28 sıralarında Antalya'nın Tünektepe mevkisinde bulunan teleferik vagonunun havada asılı kaldığı bildirildi. Olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı belirtilerek, yaralılara sağlık ekiplerince ilk müdahalenin yapıldığı ve helikopterle hastaneye sevk edildikleri aktarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuyla ilgili açıklama yaptı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayı takip ettiğini belirtti.

AFAD Başkanı Okay Memiş ile iki daire başkanının olay yerine ulaştığı ve kurtarma çalışmalarının AFAD, itfaiye, 112 Sağlık, UMKE, emniyet, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve STK ekiplerinden oluşan 150 personel ve 2 Sahil Güvenlik helikopteri ile aralıksız devam ettiği belirtildi. Ayrıca, Ankara, Erzurum, Bursa ve Afyon'dan 80 profesyonel dağcı ekibi, 4 helikopter ve 1 askeri kargo uçağının bölgeye gönderildiği ifade edildi. Paylaşımda, 18 vatandaşın tahliye edildiği ve kurtarma çalışmalarının profesyonel ekipler tarafından sürdürüldüğü vurgulanarak, hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunuldu.

59 KİŞİ KURTARILDI

AFAD tarafından yapılan açıklamada da 59 kişinin başarılı bir şekilde kurtarıldığı ve çalışmaların sürdüğü açıklandı.

Antalya Valiliği de hayatını kaybeden vatandaşın ismini paylaşarak yaşanan facianın bilançosuyla ilgili bilgi verdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de yaralılardan 3'ünün ağır yaralı olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Olayın ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya üzerinden bir geçmiş olsun mesajı paylaştı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DESTEK YOLLADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasında sıkışan vatandaşları kurtarmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait C-130 tipi bir uçağın görevlendirildiğini duyurdu.

MSB'nin yaptığı açıklamaya göre, "Antalya'da yaşanan teleferik kazası sonrasında mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına katılacak olan ekiplerin ve gerekli malzemelerin Erzurum'dan Antalya'ya ulaştırılması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir C-130 tipi uçak görevlendirilmiştir." denildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen kaza sonucu kabinlerde mahsur kalanlar, gece görüşlü helikopterlerin yardımıyla kurtarılıyor.

Tesisteki bir direğin devrilmesiyle meydana gelen kaza sonrasında, kurtarma çalışmaları gece görüşlü helikopterler eşliğinde sürüyor.

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar 10 kabinde bulunan 59 kişiden 18'i helikopterlerle tahliye edildi. Geriye kalan 14 kabindeki mahsur kalanlar için çalışmalar devam ediyor.

Jandarma helikopterinin gece uçuş kabiliyetiyle kabinlere halat yardımıyla sepet indirdiği ve mahsur kalanların kurtarıldığı görüntülere ulaşıldı.

Kurtarılan vatandaşlar öncelikle sağlık kontrolünden geçiriliyor. Mahsur kalanlardan biri olan İbrahim Yusuf Yüksel, Konya'dan ailesiyle tatil için Antalya'ya geldiklerini ve teleferiğe bindiklerinde hiç böyle bir durumla karşılaşmayı beklemediklerini belirtti.

Öte yandan, mahsur kalan vatandaşların yakınları, sevdiklerinin kurtarılmasını bekliyor. Mahsur kalanların ailelerinden biri olan Özkan Sumur, aile üyelerinin durumu hakkında endişeli olduğunu ve en kısa sürede kurtarılmasını umduklarını dile getirdi. Sumur, mahsur kalanların yaşadığı sıkıntıları ve bekleyişlerini anlattı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.