Sri Lanka Ankara Büyükelçisi: Sri Lanka karşılıklı yarar sağlayan iş fırsatlarına açık

Sri Lanka ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yıl dönümü vesilesiyle, Sri Lanka Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, ülkenin Asya ekonomisindeki rolüne vurgu yaparak, Türkiye ile karşılıklı yarar sağlayan iş fırsatlarına açık olduklarını belirtti. İki ülkenin tarihsel bağlarına vurgu yaparak, diplomatik ilişkilerin güçlenmesine dikkat çekti.

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi: Sri Lanka karşılıklı yarar sağlayan iş fırsatlarına açık
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Diplomatik ilişkilerin 75. yıl dönümünü kutladıkları 2023 yılında, Türkiye'nin Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı ve Sri Lanka'nın bağımsızlığının 75. yıl dönümüne denk gelen bu dönemde, özel anma pulları basılarak bu tarihi gün anıldı. Türk Hava Yolları'nın İstanbul ile Kolombo arasında başlattığı direkt uçuşlar, turizm sektöründe yeni işbirlikleri kapısını araladı.

TÜRKİYE VE SRİ LANKA ARASINDAKİ DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

İki ülkenin dayanışmasına örnek olarak, 2004 Tsunami felaketi sırasında Türkiye'nin Sri Lanka'ya sağladığı yardım ve geçtiğimiz yıl Türkiye'nin güneydoğusundaki depreme karşı Sri Lanka hükümetinin maddi destekle dayanışma içinde olduğu vurgulandı.

Sri Lanka'nın yatırım potansiyeli, Asya, Avrupa ve Orta Doğu ile bağlantılarıyla dikkat çekiyor. Özellikle, ülkenin stratejik konumu, güçlü konteyner limanı, enerji potansiyeli ve yetenekli iş gücü, yatırımcılar için çekici bir pazar oluşturuyor.

YATIRIMCILARA ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDE FIRSAT

Yatırımcılara çeşitli sektörlerde fırsatlar sunan Sri Lanka'nın ekonomik potansiyeli, turizm, imalat, tarım, enerji, tekstil ve bilgi teknolojileri gibi alanlarda büyüme sağlıyor. Ülkenin güçlü serbest ticaret anlaşmaları, yatırımcılara geniş pazar erişimi imkanı sunarken, altyapı gelişimi ve iklim dostu projeler, sürdürülebilir yatırımların önünü açıyor.

Ayrıca, Sri Lanka'nın iklim değişikliği ve çevre koruma konusundaki çabaları, yeşil teknoloji, yenilenebilir enerji ve çevre dostu projelere yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için çekici bir ortam yaratıyor.
Ülkenin ihracatındaki çeşitlilik, özellikle çay, değerli taşlar, hazır giyim ve baharat gibi niş pazarlarda öne çıkmasını sağlıyor. Bu öne çıkan sektörlerde yapılan yatırımlar, Sri Lanka'nın dünya çapında benzersiz bir konuma sahip olmasına katkıda bulunuyor.

Sri Lanka'nın istikrar kazanan ekonomisi, çeşitli sektörlerdeki yatırım fırsatları ve çevre dostu politikalarıyla potansiyel Türk yatırımcılara çekici bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.