Teleferik tesisleriyle ilgili şok iddia

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Teleferik tesisleriyle ilgili şok iddia
Yayınlanma:

Atmaca, Tünektepe Teleferik Tesisi'nde gerçekleşen faciada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin ise yaralandığını belirtti. Ayrıca tesisin ruhsatlandırma sonrası yapılması gereken yıllık periyodik kontrollerinin Odaları tarafından gerçekleştirilmediğini ifade etti.

Teleferik, asansör ve benzeri kaldırma ve iletme araçlarının ruhsatlandırılması, bakımı ve periyodik kontrollerinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Atmaca, periyodik kontrol mekanizmasının piyasanın insafına bırakılmaması gerektiğini belirtti. Özellikle bu denetimlerin kamusal alanda hizmet veren akredite kurumlar tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tünektepe Teleferik Tesisi'nin teknik özelliklerinin ve güvenlik standartlarının TMMOB Makine Mühendisleri Odası ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından incelendiğini ve uygun bulunduğunu ifade eden Atmaca, tesisin ruhsatlandırılması sürecinde belirtilen koşulların sürekliliği için düzenli bakım ve periyodik kontrollerin önemine dikkat çekti.

Atmaca, bu tesislerin aylık bakımlarının yanı sıra belli aralıklarla imalatçı firma veya ithalatçı tarafından belirlenen ağır bakımlarının da aksatılmaması gerektiğini vurgulayarak, her gün çalışma öncesi ön kontrollerin tesis operatörleri tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

Son olarak, periyodik kontrollerin hayati önem taşıdığını vurgulayan Atmaca, bu denetimlerin kamusal alanda hizmet veren akredite kurumlar tarafından yapılması gerektiğini ve Makine Mühendisleri Odası olarak bu konuda görev almaya hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.