TÜED Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin talebini dile getirdi: Belediyelere çok iş düşüyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, belediye başkan adaylarının emeklilerin beklentilerine önem vermesi gerektiğini belirterek, "Emekliyi mutlu edecek tesisler yapsınlar. Onlara hayatı kolaylaştıracak hizmetleri sunsunlar." diye konuştu.

TÜED Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin talebini dile getirdi: Belediyelere çok iş düşüyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

31 Mart yerel seçim öncesinde emeklilerin taleplerini dile getiren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekliler için 'pozitif ayrımcılık' üzerinde durarak, "Emeklilere ve yaşlılara sunulan hak vardı. Ücretsiz ulaşım vardı. Şimdi Türkiye'nin birçok yerinde görüyoruz. Kanunu olmasına rağmen emekliyi yük olarak görüp almayan araçlar var. Onların bedeli hükümet tarafından belediyelere ödeniyor." dedi.

"BELEDİYELERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR"

Emekliler için uygun sosyal tesislerin oluşturulması gerektiğini belirten Ergün, "Emeklinin çok rahat gidip oturabileceği mekanlar yaratılmalı. Çok uygun şartlarda orada çayını içebilmeli veya bir gıda maddesini temin edebilmeli. Yani belediyelere çok iş düşüyor. Yerel yönetimlerin emekliler için yapabilecekleri emekli evleri diye bir ortam oluşturmalı. Hatta bunu yapan başarılı belediyeler de var. Emekliler için bir yer açıyor ve orada emekliler istirahatini yaptığı gibi bir de ücretsiz olarak çayını içebiliyor veya orada sıcak bir ikramdan faydalanabiliyor. Bunları emekliler olarak talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"EMEKLİLİK KUTSAL BİR HAKTIR"

Çalışan ve çalışmayan emekli ayrımı hakkında konuşan Ergün, emeklilerin büyük bir çoğunluğunun çalışmak zorunda olduğunu dile getirerek, "Emeklilik kutsal bir haktır. Emeklinin büyük bir bölümü aldığı maaşla geçinemiyor. Hiç kimse emekliyi niye çalışıyor diye kınamasın. Aksine o yaştaki bir insan bile çalışıyorsa hem dünyaya hem insanlığa faydalı olduğu düşünülmeli." diye konuştu.

Ergün, emeklileri kayıt dışı çalışma noktasında uyararak, "Eğer kaçak çalıştığı zaman yakalanırsa o geçmişe dönük bütün emekli maaşlarını faiziyle beraber ödemek zorunda kalır. Allah korusun hiçbir emekli, kayıt dışı çalışmasın. İnsanın ihtiyacı var ki çalışıyor. Bir de dünyaya geldiğiniz, eliniz, ayağınız tuttuğundan itibaren çalışacaksınız. Dünya yatma yeri değil, eğlenme yeri değil; dünya üretme yeri, çalışma yeri... Ve sizler, sonraki nesillere iyi bir dünya, iyi bir Türkiye bırakma mecburiyetiniz var." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.