YSK Başkanı Yener'den son dakika seçim açıklaması!

Yüksek Seçim Kurulu Ahmet Yener, seçim sonuçlarına dair detaylı açıklamalarda bulundu. Yener'in açıklamalarına göre genel seçime katılım oranı yüzde 78,11 olarak kaydedildi.

YSK Başkanı Yener'den son dakika seçim açıklaması!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlere katılım oranlarını açıklayan Yener, tüm partilerin genel olarak ne kadar oy aldıklarını da ifade etti.

Türkiye genelinde yapılan yerel seçimlerin ardından sandık sonuçları açıklandı. YSK Başkanı Yener, seçime katılım oranının yüzde 78,11 olduğu belirtti.

CHP 14 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAZANDI

Açılan sandık sonuçlarına göre Türkiye geneli belediye başkanlığı için şu şekilde bir dağılım ortaya çıktı: CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP 1, İYİ Parti 1 belediye başkanlığı kazandı.

Özellikle 30 büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde ise CHP 14, AK Parti 12, DEM Parti 3, Yeniden Refah Partisi 1 belediye başkanlığı elde etti.

Seçimlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı ifade edilirken, kesin sonuçların ilanı ile birlikte internet sitesinde ıslak imzalı tutanakların vatandaşların erişimine açılacağı belirtildi.

Parti bazında ilçe belediye başkanlığı kazananların dağılımı ise şu şekilde: AK Parti 324, CHP 302, MHP 110, DEM Parti 54, Yeniden Refah Partisi 37, İYİ Parti 23, BBP 12, Bağımsız 9, Demokrat Parti 2.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.