Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, aylık net 30 bin TL ücretle çalışan bir kişinin bayram çalışmalarında ek olarak 3 bin 500 TL alacağını söyledi.

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak?
Yayınlanma:

9 günlük bayram tatili sebebiyle mesai ücretleri merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilinin uzatılmasıyla çalışanların alacakları mesai ücretlerini hesapladı.

Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek ve bayram tatili öncesinde başlayacak. İlk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesai olduğu 9 Nisan arefe gününde ise idari izin uygulanacak. Bu kapsamda, bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve 14 Nisan Pazar günü sona erecek.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla ilgili çalışanların mesai ücretlerini hesapladı.

Erdursun'a göre, Ramazan Bayramı 3.5 gün sürecek olup, bu tatil 3.5 gün ek olarak 1.5 gün idari izin ve hafta sonu tatili ile 9 gün olarak belirlense de, bu tatilden kamu çalışanları dışındaki özel sektör çalışanlarının faydalanamayacağı belirtti.

Erdursun, asgari ücretle çalışan bir kişinin günlük net ücretinin 566,74 TL olduğunu ve bayramda 3 buçuk gün tam çalışan bir kişinin normal ücretine ek olarak 1.983.58 TL ilave ücret alacağını söyledi.

Erdursun, aylık net 30 bin TL ücretle çalışan bir kişinin ise bayram çalışmalarında ek olarak 3 bin 500 TL alacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.