HAYKONFED'den hayvanlara yapılan vahşete hapis cezası talebi!

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu İkinci Başkanı Özkan, "Bu tür zalimleri, bu tür vicdansızları durdurmanın yolu yatarı olan hapis cezasıdır." dedi.

HAYKONFED'den  hayvanlara yapılan vahşete hapis cezası talebi!
Yayınlanma:

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İkinci Başkanı Haydar Özkan, hayvana yapılan vahşetin insana yapılan vahşetin ilk adımı olduğunu belirterek, hayvanlara eziyet edenlere hapis cezası verilmesi talebinde bulundu.

HAYKONFED üyeleri ve hayvan hakları savunucuları, Etimesgut ilçesinde 6 kedi yavrusunun başları ve patileri kesilerek öldürülmesine tepki gösterdi.

Olayın gerçekleştiği bina önünde basın açıklaması yapıldı. Özkan, grup adına yaptığı açıklamada, yavru kedilere bunu yapan kişi veya kişilerin "insan" olmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Hayvanlara eziyet edenlere hapis cezası verilmesi talebinde bulunan Özkan, hayvana yapılan vahşet insana yapılan vahşetin ilk adımı olduğunu belirterek, "İkincisi insandır. Bu tür zalimleri, bu tür vicdansızları durdurmanın yolu yatarı olan hapis cezasıdır." şeklinde konuştu.

Trol hesaplarca hayvanlara karşı kin ve nefretin yayıldığını iddia eden Özkan, hayvanlar üzerinden ülkede kaos çıkarmak isteyen bu hesapların bir an önce belirlenerek durdurulmasını talep ettiklerini kaydetti.

Özkan, "Bu noktada adaletimizi göreve çağırıyoruz. Kanun yapıcılarımızı göreve çağırıyoruz. Cezaların yetersizliğini düzeltmeleri için kendilerini göreve çağırıyoruz." dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.