Diyetisyen Gülsena Aslan'dan Ramazan sonrası öneri: ''Aman dikkat!''

Ramazan sona erdi ve oruç tutanlar için yeni bir beslenme dönemi başladı. Diyetisyen Gülsena Aslan bir ay süren beslenme düzeninin geride kaldığını belirterek hem uyku hem de yemek aralığına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Diyetisyen Gülsena Aslan'dan Ramazan sonrası öneri: ''Aman dikkat!''
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Diyetisyen Gülsena Aslan ramazanda oruç tutanların beslenme ve uyku düzeninin farklılaşacağına dikkat çekerek dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Özellikle yemek aralığına dikkat edilmesini öneren Gülsena Aslan az yenilmesini önerdi. Aslan “Tıka basa yememek ve öğen aralığını iyi ayarlamak sindirim sistemini rahatlatır. Ayrıca, akşamüzeri uyumadan en az iki saat önce bir şey yememek gerekir. Bu daha iyi bir uyku kalitesi sağlar” dedi.

Beslenme düzeniyle birlikte fiziksel aktivite düzeninin değiştiğini vurgulayan Aslan, bayram günlerinde bile egzersiz yapmaktan kaçınmamanın önemini vurguladı. Normalden daha fazla kalori alındığı bu günlerde sporun hayatından çıkarılmaması gerektiğini belirten Aslan, bu aktivitenin vücut sağlığı için önemli bir denge unsuru olduğunu ifade etti.

Ramazan sonrası biyolojik saat düzenini sağlamak için günde 6 ila 8 saat arasında uyumaya özen gösterilmesi gerektiğini dile getiren Aslan, kaliteli uyku almanın metabolizmayı hızlandırdığını, fizyolojik ve psikolojik sağlığı olumlu yönde etkilediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti.

Aslan, “Bayram zaten, zamanım da yok diyerek egzersizlerinizi ihmal etmeyin. Normalden daha fazla miktarda kalori aldığınız bu günler de sporu hayatınızdan çıkarmayın” diye konuştu.

.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.