Türkiye'de Threads geçici süreyle kapanacak

Meta, Türk Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir kararı çerçevesinde Threads uygulamasını Türkiye'de geçici olarak kapatma kararı aldığını duyurdu.

Türkiye'de Threads geçici süreyle kapanacak
Yayınlanma:

Yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye’de Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer Meta hizmetleri ile diğer ülkelerde Threads kullanımı bundan etkilenmeyecek" bilgisi verilirken, Threads'i kullanan Türkiye'deki kullanıcılar için olası aksaklıkları en aza indirmek için gerekli adımların atıldığı belirtildi.

Meta, atılacak adımları şu şekilde sıraladı:

  • Threads uygulamasını kullanan herkes, 29 Nisan'dan önce Threads uygulaması üzerinden bu karar hakkında bilgilendirilecek.
  • Threads'i kullananlar, profillerini silmeden dondurabilecek veya tamamen silebilecek.
  • Threads tekrar Türkiye'ye döndüğünde, profilini donduran kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak.
  • Profillerini donduran kişiler, diledikleri zaman Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini koruyabilecek.

Meta, "Bunu Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı nedeniyle yapıyoruz" diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm hukuki şartlarına uyduklarını belirtti ve karara itiraz edeceklerini ifade etti. Şirket, Threads'i Türkiye'deki kullanıcılara en kısa sürede tekrar sunmayı umduklarını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.