Bakan Bilgin’den ATO ziyareti gerçekleşti

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı bilgin, Ankara Ticaret Odası’nın nisan ayı olağan meclis toplantısına katılım gerçekleştirdi.

Bakan Bilgin’den ATO ziyareti gerçekleşti
Yayınlanma:

28 Nisan 2023'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur sistemi kapsamındaki küçük işletme sahiplerinin emeklilik koşullarının büyük işletmelerle aynı şekilde değerlendirilmemesi gerektiğini açıkladı. Bağ-Kur üyelerine prim indirimi de duyurdu. Bilgin'e göre, "Küçük işletmelerde çalışanlar hem işçi hem de sermayedar. Büyük işletmelerin emeklilik koşullarını bu küçük işletmelerin sahipleri için geçerli sayamayız. Bu nedenle mikro işletmeler için prim günlerini yeniden düzenlememiz gerekiyor. Bu bir En kısa zamanda yapacağımız düzenlemelerden."

“BAĞ-KUR’LULAR UZUN SÜRE PRİM ÖDEYİP, GEÇ EMEKLİ OLUYOR”

Bilgin, Ankara Ticaret Odası'nın ATO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'nda üyelere seslendi. Açılış konuşmalarını ATO Başkanı Gürsel Baran ve ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal yaparken, toplantıya ATO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

ato.jpg

Baran, ATO'nun istihdam sağlayan işyerlerinde faaliyet gösteren üyeleri bulunan bir işveren kuruluşu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın doğrudan ilgilendiği bakanlıklardan biri olduğunu kaydetti. Sorunları iletmek için Bilgin'in kapısını defalarca çaldıklarını söyledi. Baran, işverenin asgari ücret üzerindeki yükünün azaltılması başta olmak üzere ilettikleri sorunların çözümü ve pandemi desteği, kısa çalışma ödeneği uzatma, nakdi ücret desteği gibi birçok konuda Bilgin'den her zaman olumlu yanıtlar aldıklarını ifade etti. , işsizlik ödeneği, normalleşme desteği, SGK prim borçları ve güncellenen Sağlık Uygulama Yönetmeliği ücretleri.

bakan-bilgin-ato.jpg

“ASIL İŞ’TE TAŞERON OLMAZ"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de kendi hesabına çalışanların emekli maaşı almaya hak kazanabilmeleri için sosyal güvenlik sistemine katkı payı ödemeleri gereken gün sayısının azaltılması çağrısında bulundu. Şu anda, serbest meslek sahipleri için eşik 9.000 gün veya 25 yıl iken, çalışanlar ve memurlar için 7.200 gün veya 20 yıldır. Baran, bu farkın haksız olduğunu ve kendi hesabına çalışanların, memur ve memurlarla aynı dönemde prim ödedikten sonra emekli maaşı alabilmesi gerektiğini savunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tutarsızlığı kabul etti ve serbest meslek sahipleri için barajı düşürmeye yönelik yasa çıkarma sözü verdi. Bilgin, küçük işletmelerin Türkiye ekonomisi için önemine de dikkat çekerek, Türkiye'nin bir tüccarlar ülkesi olarak geçmişine vurgu yaptı. Ayrıca, hükümetin Akkuyu Nükleer Santrali gibi projeler aracılığıyla enerji bağımlılığını azaltma çabalarını da ele aldı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.