Halis Haktanır

Halis Haktanır

Düğünlerde silah atma sorunu?

Düğünlerde silah atma sorunu?

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan ve yıllardır tarihin, kültürün en iyi şekilde yaşatılması amacıyla önemli çalışma gerçekleştiren Kırıkkale’de geçmişten günümüze süregelen yanlış bir algı var. Düğünlerde silah atılması.  Geçmiş yıllarda bu konuyla ilgili bir yazı kaleme almıştım. Amerika Birleşik Devletleri’nin herkes tarafından bilinen Teksas eyaletinde silahlar çok konuşur, kim önce davranırsa karşısındakinin yaşam hakkını yok ederdi. Şimdi nasıl bilemiyorum. Ama şunu biliyorum. O yazımı yazmamın amacı yerine ulaşmamış, emniyet yetkilileri bu konu hakkında gerekli adımları atsa da vatandaş nezdinde alışkanlıklar yine sürdürülmüş, Yine düğünlerde şakır, şakır silahlar hem de makinalı dediğimiz şekilde ateş etmeye devam ediyorlar.

Maganda kurşunu deyip geçiyoruz. Ya hayatını kaybedenler? Onlar ne olacak? Onların can güvenliğini kimler sağlayacak? Tabi ki emniyet güçleri. Sahi emniyet güçleri dedim de Kırıkkale’de düğünler başladı, davetiyeye silah atılmaması ricası konuyor, emniyete müracaat ediliyor, adres belli, gün belli, silah atılmıyor mu? Sende geri zekalısın Halis be! Atılmaz olur mu. Şakır, şakır şakırrr. Hem de otomatik silahlarla. Oradan geçen taşıtlar, şahıslar, düğündeki seyirciler, düğün halkı hepsi kulaklarını tıkıyor eyvah diyorlar, mermilerin nereye gittiği belli değil. Şimdi diyorum ki.

Ya Türkiye Cumhuriyeti’nin emniyet güçleri, bu konularda neden ciddi anlamda yaptırım uygulamıyorsunuz? Adres belli birer sivil memur görevlendirilse bu türlü girişimde bulunanlar engellense ne olur? Eskiden düğünlere bir bekçi bir polis görevlendirilir düğünlerin nizamı sağlanırdı. Acaba Etiler Mahallesi, Sanayi Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi yani çevre yolunun altında ve üstündeki yerleşim yerleri başka memleketlerinin eyaletlerimi? Düğünlere izin verildiğinden bu tarafa şahit oluyorum böyle silah savaşlarda bile kullanılmamıştır. Kurtuluş savaşında böyle silahlarımız olsaydı ne mükemmel olurdu.

Sayın Emniyet yetkilileri lütfen bu duruma bir dur deyin… Düğünlerde silah kullananlar sanırım vicdan taşımıyor. Ne olduğunu söyleyeyim. Sanki atış poligamı. Öğle olsa bile yine iyi, tedbirli atış. Buralar yani düğün mahalli böyle değil, atış serbest, ölen ölür kalan sağlar bizimdir misali.

Peki kör bir maganda kurşunu herhangi bir insanı hayatından ederse rahatlar mısınız? o acıyı çekenlerin hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Emniyet devletin asayişini düzenleyen, bu tür kötü olayları bertaraf edendir. Kişilerin yaşaması ve güvenli olması size bağlıdır. Sizi vicdanlarınıza şikâyet ediyorum. Diyorum ki: varsanız engelleyin, yoksanız kas, kas kasılmayın, o üniformalar bizim size emanetimiz, hava atın diye değil bizlere güven verin diye üzerinizde. Şimdi vicdanlarınıza bırakıyorum, devam ederse Allah'a ve devlet büyüklerine haber yollayacağım. Allah'a yazılan dilekçe makama tez ulaşır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi