“Babaannemin Oyuncakları” Projesi Portekiz’de gerçekleştirildi

Ankara’nın eğitimde başarılı okullarından Eryaman Hasan Ali Yücel Ortaokulu Erasmus Projesi “Babaannemin Oyuncakları”, son hareketliliğini Portekiz'e gerçekleştirdi.

“Babaannemin Oyuncakları” Projesi Portekiz’de gerçekleştirildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’nın eğitimde başarılı okullarından Eryaman Hasan Ali Yücel Ortaokulu Erasmus Projesi “Babaannemin Oyuncakları”, son hareketliliğini Portekiz'e gerçekleştirdi. Erasmus + Ka229 Kısa Dönemli Okul Değişimi Ortaklıkları kapsamında Eryaman Hasan Ali Yücel Ortaokulundan 6 öğrenci ve 3 öğretmen, Portekiz'in Porto şehri Lousada kasabasına beş gün süren hareketlilik gerçekleştirdi.

Portekiz LTT programının ilk gününde Porto şehrinin tarihi doğal ve kültürel simgelerinin ziyaretiyle başlarken ikinci gün tüm ülkelerde öğrenciler tarafından yapılan oyuncaklar, Portekiz ortak okulumuz Agrupamento de Escolas Dr. Mario Fonseca'ya getirilerek burada bir sergi oluşturuldu ve halkın ziyaretine açıldı. Ziyaretin 3’üncü gününde, özellikle ev sahibi ülkenin bir çok geleneksel oyunu ve diğer ülkelerin oyunları, katılımcı öğrenciler tarafından oynandı ve turnuvalar düzenlendi. Okula davet edilen babaanne ve dedeler, geleneksel oyunları öğrencilere öğrettiler ve iki nesil birlikte zaman geçirdi. Öğrenciler, büyüklerden eski oyunları öğrenip keyifle oynadılar.

hasan-ail-yucel-1.jpg

Gezi ziyareti kapsamında 4’üncü gün, bir oyuncak fabrikası ziyaret edilerek orada oyuncak taksi yapımı atölyesi gerçekleştirildi. Öğrenciler, teknolojik aletleri bir kenara bırakıp el becerilerini kullanarak kendi oyuncaklarını yaptılar. Beşinci gün, Agrupamento de Escolas Dr. Mario Fonseca'nın bir bölümü olan Nogueira Okulu'nda oyuncak bebek atölyesi düzenlenerek her ülke grup çalışması yaptı ve kendi bebeğini dikti, içini doldurdu, kıyafetlerini hazırlayıp parçaları birleştirdi. Ortaya birbirinden güzel el yapımı bebekler çıktı. Bazı öğrenciler hayatlarında ilk defa kumaş kesip diktiler ve akranlarıyla keyifli ve nitelikli zaman geçirerek birlikte bir ürün ortaya çıkardılar. Farklı ülkelerden öğrencilerle iletişim kurarak İngilizce dil becerilerini geliştirdiler ve farklı kültürlere kendi oyun ve oyuncaklarını tanıtarak kültürel etkileşim sağladılar.

hasan-ail-yucel-11.jpg

Farklı bir ülkeyi ziyaret ederek genel kültürlerini geliştirdiler. Eryaman Hasan Ali Yücel Ortaokulu koordinatör okul olarak yürüttüğü, 2021 teklif çağrısı döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen bu anlamlı ve kültürümüzü dünyaya yayılmasını sağlayan projesi bu yıl sona eriyor. Anadolu Gazetesi olarak Eryaman Hasan Ali Yücel Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine gelecek projelerinde başarılar diliyoruz.

hasan-ali-yucel14.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.