IMF'de başkan değişmedi

IMF'nin başkanlık koltuğuna Kristalina Georgieva'nın ikinci kez seçildiği açıklandı.

IMF'de başkan değişmedi
Yayınlanma:

IMF'den yapılan açıklamada, Georgieva'nın, İcra Direktörleri Kurulu tarafından ikinci 5 yıllık dönemde IMF başkanlığı görevine atanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, Georgieva'nın ilk döneminde gösterdiği "güçlü ve çevik" liderliğin, küresel çapta yaşanan çeşitli büyük şoklara karşı etkili bir şekilde başa çıkma yeteneğinin takdir edildiği vurgulandı.

Georgieva'nın ikinci döneminde, IMF'nin üye ülkelerine sunduğu politika tavsiyeleri, kapasite geliştirme ve finansal destek gibi alanlarda daha da güçlendirilmesine odaklanılacağı belirtildi.

Georgieva ise tekrar başkanlık görevine atanmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade ederek, IMF'nin son yıllarda dünya genelinde yaşanan çeşitli krizlerle mücadelede üye ülkelerine sağladığı destekten bahsetti. Ayrıca, ikinci döneminde iklim değişikliği, kırılganlık ve çatışma gibi konularla dijital dönüşüm gibi alanlarda da çalışmalarını hızlandıracağını belirtti.

Georgieva'nın, görev süresinin 30 Eylül'de sona ereceği ancak tek aday olarak IMF'nin başkanlığına yeniden seçildiği biliniyordu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.