31 Mart yerel seçim sonuçları dünya basınında manşetlere taşındı

31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları, dünya basınında geniş yankı uyandırdı ve Türkiye'de siyasi sahnedeki dengeleri değiştirebilecek önemli bir dönemeç olarak değerlendirildi.

31 Mart yerel seçim sonuçları dünya basınında manşetlere taşındı
Yayınlanma:

Amerikan New York Times gazetesi, seçmenlerin ekonomik sıkıntılar nedeniyle hükümete olan memnuniyetsizliğini ortaya koyduğunu ve muhalefetin yerel seçimlerde önemli bir başarı elde ettiğini vurguladı. Gazete, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun zaferi, siyasi muhalefetin güçlenmesine ve hatta potansiyel bir cumhurbaşkanı adayı olarak görüldüğünü yazdı.

Guardian gazetesi de benzer bir şekilde, ana muhalefetin seçmenin Erdoğan'a olan desteğinin azaldığı bir dönemde "ezici bir zafer elde ettiğini" ifade etti. Seçim sonuçlarının, Türkiye'de siyasi arenada beklenmedik bir değişimin habercisi olarak değerlendirildi.

Financial Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "20 yıl önce iktidara gelmesinden bu yana en ağır seçim darbelerinden birini yaşadığını" ifade ederken gazete, yerel seçimde Erdoğan'ı en çok zorlayan sorunun ekonomi olduğunu vurguladı.

Yerel seçim sonuçlarını Belçika ve Hollanda medyası da manşetlerine taşıdı. Belçika'nın Flaman kamu yayıncısı VRT, seçim sonuçlarını "Erdoğan’ın partisi büyük şehirlerde ağır bir yenilgiye uğruyor" başlığıyla yazdı. Haberde, "Türkiye'deki yerel seçimlerin ilk sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin ağır bir yenilgiye doğru ilerlediğini gösteriyor. Muhalefet partisi CHP, en büyük beş şehirde önde gidiyor. İstanbul ve Ankara'da ise şimdiden zafer ilan etmiş durumdalar. Yerel seçimler Erdoğan'ın popülaritesinin önemli bir göstergesi.” ifadelerine yer verildi.

Le Soir gazetesi, “Türkiye’de yerel seçimler: Erdoğan iddiasını kaybetti” başlığıyla seçim sonuçlarını aktarırken De Morgen gazetesi, yerel seçimlere ilişkin gelişmeleri, “Erdoğan Türkiye'deki yerel seçimlerde yaşanan oy kaybını partisi için 'dönüm noktası' olarak nitelendirdi” başlığıyla haberi taşıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.