Emekli maaş zammında perde aralandı! 2024 Ocak SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı...

Milyonlarca emekli yapılacak olan zammı beklerken Kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla 5 aylık fark belli oldu. 2024 Ocak SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaş zammında perde aralandı! 2024 Ocak SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı...
Yayınlanma:

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emekli zammındaki 5 aylık enflasyon farkı belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, maaş zamlarının sözleşmeye bağlı olduğunu ve memur zammının memur emeklilerine yansıyacağını belirtti. Ayrıca, işçi emeklilerinin zammının biraz daha az olabileceğini ifade ederek dengeleme yapılacağını söyledi.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yapılacak zam oranları, 5 aylık enflasyon verileri temel alınarak hesaplanacak. Ancak, bu oranların yanı sıra hükümetin refah payı ekleyip eklemeyeceği de belirleyici olacak. Hükümetin daha önce açıkladığı Orta Vadeli Program'da (OVP) yıl sonu enflasyonunu yüzde 65 olarak öngördüğü düşünülürse, emekli zamlarının ocak ayında önemli bir artış görmesi bekleniyor. Yıl sonu enflasyonu Merkez Bankası tahminleri doğrultusunda gerçekleşirse, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 37.76 oranında enflasyon farkı kadar zam yapılacak.

Emekli maaşlarındaki artışlar, ocak ayında açıklanacak enflasyon verilerine göre netleşecek. Herhangi bir değişiklik olmazsa, SSK ve BAĞ-KUR emeklileriyle memur emeklileri arasında zam farkı olacak. En düşük aylık 7 bin 500 TL'nin altındaki maaşlara yapılacak artışlar ise ayrı bir önem taşıyor. Bu kapsamdaki emeklilerin maaşlarının artırılmaması durumunda, ocak ayında sadece kök aylıklara enflasyon farkı oranında zam yapılacak. 7 bin 500 TL'nin üzerindeki aylıklar ise söz konusu artışlardan faydalanacak.

Milyonlarca emeklinin gözü, ocak ayında yapılacak zam oranlarında ve alacakları maaşlardaki artışta. Bu kapsamda, enflasyon rakamları ve hükümetin ekonomik politikaları yakından takip edilecek. 3 Ocak 2024'te açıklanacak enflasyon oranıyla birlikte emekli zamları netlik kazanacak.

EMEKLİLERİN MAAŞ TALEBİ BELLİ

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri 2024 Ocak ayı zammını araştırıyor. Ocak ayında emekli maaşının ne kadar olacağı; SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı emeklileri kaç TL maaş alacağı merak konusu oldu.

Emekliler, her geçen gün artan pahalılıktan dolayı ev kirası, fatura, yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade ediyor.

Sosyal medyada kamuoyu oluşturan ve seslerini Meclis'e duyurmaya çalışan emeklilerin maaş talebi de belli oldu. Buna göre, en düşük emekli maaşının 33 bin TL olması talep ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.