Emeklileri ilgilendiren gelişme: Emekliler, ekim ayında ek zam alacak mı?

Meclis Genel Kurulu'nda SSK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık yüzde 25 zam öngören madde görüşüldü. Gündemde, emeklilere ek zam verilip verilmeyeceği yer alıyor. Emekliler, ekim ayında ek zam alacak mı?

Emeklileri ilgilendiren gelişme: Emekliler, ekim ayında ek zam alacak mı?
Yayınlanma:

Meclis Genel Kurulu'nda SSK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık yüzde 25 zam öngören madde görüşüldü. Söz konusu madde kabul edildi. Ancak, emekliler gerçekleştirilen zammın yetersiz olduğunu belirterek, ek zam talep etti.

untitled-1-003.jpg

Konu hakkında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ek zam talebinin ardından birçok siyasi lider de seyyanen zam talebinde bulunmuştu. Bahçeli, "8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.” ifadelerini kullanmıştı.

Merkez Bankası Temmuz faiz kararı doğrultusunda faiz yüzde 17,5'e çıkarması ise vatandaşın alım gücünü olum etkiledi. Bu noktada, emeklilere ek zam talebi daha güçlü bir şekilde gündeme geldi.

untitled-1-004.jpg

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zammın yetersiz olduğunu söyleyerek, bu karardan dönülmesini ve 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin taban aylığa yansıtılarak emeklilere de verilmesini talep etti.

EMEKLİLERE EK ZAM VERİLECEK Mİ?

Kulis haberlerine göre, Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi. Emekli maaşının ekim ayında yeniden zamlanması gündemde yer alıyor. Meclis, bu konu hakkında görüşmeleri sürdürüyor. Emekliler, ek zam taleplerini dile getirirken, faiz kararlarının ardından da bu konu keskinleşti. Faiz ve döviz kuru artışı sonrasında emeklilerin refahı için ek zam verileceği görüşü güçlü...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum