Emeklilerin yüzünü güldürecek gelişme! ikramiye ve maaşlar artıyor

Birinci dereceye yükselen kamu görevlileri için öngörülen 3600 ek gösterge düzenlemesi, 2024 yılının Ocak ayında yürürlüğe girecek. Bu düzenleme, kamu şefleri, teknikerler, veri hazırlama ve kontrol işletmenleri gibi birinci derecede görev yapan birçok memuru kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek. Ek gösterge, mevcut 2800'den 3600'e yükseltilerek, kamu çalışanlarının ve emeklilerinin gelirlerine olumlu bir etki yapacak.

Emeklilerin yüzünü güldürecek gelişme! ikramiye ve maaşlar artıyor
Yayınlanma:

25 yılını kamu sektöründe tamamlayarak birinci derecede emekli olan memurlar, bu düzenlemeden önemli ölçüde faydalanacaklar. Emekli memurun aylık geliri 3000 lira, ikramiye miktarı da 85 bin lira artış gösterecek. Yılbaşı zammıyla birlikte, memurların maaşları ve ikramiyeleri daha da artacak, bu da kamu çalışanları ve emeklileri için mali bir rahatlama sağlayacak.

MEMURLARA ÇİFTE ZAM GELİYOR

Kamu çalışanlarına yüzde 50'ye yakın bir zam yapılacağı öngörülürken en düşük memur maaşı da yeni düzenlemeyle 33 bin lirayı geçecek.

Birinci derece memur yüzde 50 artışla birlikte ek gösterge düzenlemesinden de faydalanacak. Öte yandan, 3600 ek gösterge zammından da yararlanabilecekler.

Bu şekilde, 600 binin üzerindeki memurun gelirinde artış yaşanması bekleniyor. Yeni yasal düzenleme, 15 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

25 yıl hizmet veren bir şef bugün 12 bin 500 lira emekli aylığı alırken yasal düzenlemenin ardından 15 bin 500 lira maaş alacak.

EK GÖSTERGE PUANINDA ARTIŞ

Ek gösterme düzenlemesinin ardından 1. dereceye yükselen tüm çalışanların ek göstergesi 600 puan arttı. Ek gösterge öğretmen, polis, hemşire müdür gibi bazı meslek gruplarında 2200 veya 3000'den 3600'e yükseldi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.