Meclis, kapsamlı kanun teklifini görüşecek: Emekliye ek zam, işverene teşvik...

Meclis Genel Kurulu, bu hafta emeklileri ve çalışma hayatını yakından ilgilendiren kapsamlı bir kanun teklifini görüşmeye hazırlanıyor.

Meclis, kapsamlı kanun teklifini görüşecek: Emekliye ek zam, işverene teşvik...
Yayınlanma:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik getirilen düzenleme ile birlikte ek yüzde 5 zamla en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılacak.

Kanun teklifi, işverenlere de çeşitli teşvikleri içeriyor. Asgari ücret desteği, 700 liraya yükseltilirken sigorta primi desteği süresi 2 yıl daha uzatılıyor.

Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan teklif, kısa çalışma ödeneği koşullarını da kolaylaştırarak işverenlere daha fazla esneklik sunuyor. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indirilirken, genel salgın durumu kısa çalışma gerekçesi olarak yasal düzenleme kapsamına alınıyor.

Ayrıca, işverenlere sağlanan sigorta primi desteği süresi ilave kadın ve genç istihdamını teşvik eden işverenlere 2 yıl daha uzatılıyor.

Meclis'te bu hafta ayrıca liderlerin grup kürsüsünden milletvekillerine hitap etmesi planlanırken diğer önemli düzenlemelerin de Meclis'e sunulması için hazırlıklar sürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.