Ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz!

Türkiye genelinde 30 milyonu aşkın çalışan, emeklilik hayali kurarak uzun yıllar boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerini ödüyor. Emeklilik için gerekli şartları sağlayan bu kişiler, emekli olduklarında alacakları maaşı SGK'nın online uygulaması üzerinden kolayca öğrenebiliyor.

Ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz!
Yayınlanma:

Her ay düzenli SGK ödenen primleri, sadece emekli maaşı için değil, aynı zamanda sağlık hizmetlerinden ücretsiz ya da bir kısmını karşılayarak faydalanma imkanı sağlıyor. Emeklilik sonrasında ilaçlar da normal fiyatından daha uygun bir maliyetle temin edilebiliyor.

Emeklilik sürecinde SGK'nın online uygulaması, çalışanlara büyük kolaylık sağlıyor. Potansiyel olarak emekli olacak 30 milyonun üzerindeki kişi, bu uygulama aracılığıyla emekli maaşını detaylı bir şekilde öğrenebiliyor.

Aylık Bağlama Oranı, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi geçen toplam prim ödeme gün sayısına bağlı olarak belirleniyor. Her 360 gün için yüzde 2 olarak uygulanan bu oran, 3600 prim gün sayısını dolduran herkesin SGK uygulaması üzerinden emeklilik maaşını öğrenmesini sağlıyor.

Bu hesaplamada 360 günden eksik süreler orantılı olarak dikkate alınıyor ve her ay primin yatırıldığı gün, emeklilik maaşını etkiliyor. Emeklilik hakkını elde eden her birey, SGK uygulaması üzerinden bugün emekli olsa dahi ne kadar maaş alacağını detaylı bir şekilde görebiliyor. Görünen tutar, yatırılan prim gün sayısına göre değişiklik gösterirken, her ay primin yattığı gün sayısıyla birlikte artış gösteriyor.

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAĞINIZI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Türkiye genelinde 3600 prim gün sayısını dolduran herkes https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine girerek, TC Kimlik Numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olunan il ve doğum tarihi bilgileriyle basit bir sorgulama yaparak emeklilik maaşlarını öğrenebiliyorlar.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.