Gençlerbirliğinden MHK'ya şikayet: ''VAR kayıtları açıklansın''

Gençlerbirliği, Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında Ankara Keçiörengücü ile oynadığı maçta yaşanan hakem hatalarına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) şikayette bulundu. Başkent ekibi VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi.

Gençlerbirliğinden MHK'ya şikayet: ''VAR kayıtları açıklansın''
Yayınlanma:

Gençlerbirliği, maçta yaşanan 'bariz hataların' incelenmesi ve hakemlerin cezalandırılması talebinde bulundu.

Gençlerbirliği Spor Kulübü, Ankara Keçiörengücü maçının 55. dakikasında yaşanan bir pozisyon nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'na resmi başvuruda bulundu. Kulübün Genel Sekreteri Av. Taner Ünlü imzası taşıyan yazıda, maçta yaşanan hakem hatalarının incelenmesi ve gerekli işlemlerin yapılması talep edildi.

Başvuruda, maçın 55. dakikasında Gençlerbirliği'nin attığı golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine dair yaşanan hakem hatalarına dikkat çekildi. Video yardımıyla yapılan incelemeler sonucunda görülen hakem hatalarının detaylarına da vurgu yapıldı.

Açıklamada, yardımcı hakemin pozisyonunun gerektiği gibi olmadığı, VAR hakeminin de pozisyonu teyit ettiği belirtilirken, maçın adil ve eşit şartlar altında oynanması ilkesinin zedelendiği ifade edildi. Kulüp, hakem hatalarının incelenmesi ve gerekli işlemlerin yapılmasının yanı sıra maç gözlemcisinin ve hakemler arasındaki görüşmelerin de açıklanmasını talep etti.

Gençlerbirliği'nin MHK'ya yaptığı şikayet başvurusuyla birlikte, maçta yaşanan hakem hatalarının detaylı bir şekilde incelenmesi ve futbolun adil bir ortamda oynanması için adımların atılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.