Ziraat Bankkart iyi başladı

Ziraat Bankkart, AXA Sigorta Efeler Ligi final ilk maçında Fenerbahçe HDI Sigorta’yı konuk etti. Başkent Voleybol Salonunda oynanan bir saat 57 dakika süren mücadeleyi Yavuz Akdemir-Bilal Çağlar hakem ikilisi yönetti.

Ziraat Bankkart iyi başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ziraat Bankkart, AXA Sigorta Efeler Ligi final ilk maçında Fenerbahçe HDI Sigorta’yı konuk etti. Başkent Voleybol Salonunda oynanan bir saat 57 dakika süren mücadeleyi Yavuz Akdemir-Bilal Çağlar hakem ikilisi yönetti. Başkent ekibi zorlu mücadeleyi 3-1 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Final serisinde 2. Maç Perşembe günü saat 20.00’da İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonunda oynanacak.

ZİRAAT İYİ BAŞLADI

Ligi birinci bitiren Ziraat Bankkart ile lig ikinci Fenerbahçe HDI Sigorta arasında final serisinin ilk maçı oynandı. Mücadeleye Fenerbahçe etkili servis atarak başladı. Köşe hücumlarından skor üreten sarı lacivertliler Salvador Hidalgo setin son bölümünde etkili olunca seti 19-25 alarak setlerde 0-1 öne geçti. Bu sette özellikle savunmada çok hatan ve servis kaçıran Ziraat Bankkart seti rakibine kaptırmaktan kurtulamadı.

SETLER EŞİTLENDİ

İkinci sete bu ket etkili servisler atarak başlayan Ziraat Bankkart oldu. Kırmızı beyazlılar Martin Atanasov, Wouter Ter Maat ve Maarten Van Garderen ile hem savunmada hem de hücumda kusursuza yakın bir performans ortaya koyarak seti 25-19 alarak durumu 1-1’e getirdi. Bu sette özellikle Wouter Ter Maat ile etkili bir oyun ortaya koyan Başkent ekibi seti alırken zorlanmadı.

BÜYÜK ÇEKİŞME

Üçüncü set büyük çekişmeye sahne oldu. İlk teknik molaya 12-9 önde giren Ziraat Bankart mola dönüşü rakibinin et kili servislerini karşılamakta zorlanınca aradaki sayı farkı kapandı. Setin sonunda Hollandalı smaçörü Maarten Van Garderen ile etkili olan Başkent ekibi bu seti 25-21 alarak 2-1 öne geçti. Üçüncü setin son bölümünde etkili servisler atan kırmızı beyazlılar rakibinin savunmadaki yaptığı basit hatalar sonrası seti kazanmasını bildi.

KIRMIZI KART ÇIKTI

Mücadelenin dördüncü seti karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik molaya 12-11 önde giden Ziraat Bankkart bu üstünlüğünü sürdüremedi. Etkili servisler atan ve orta hücumlarda top öldüren Fenerbahçe 16-12 öne geçince Ziraat Bankkart mola aldı. Mola dönüşü toparlanan Başkent ekibi hem iyi savunma yaptı hem de iyi servis atarak Fenerbahçe’yi oyundan düşürdü. Bu sette zaman zaman tansiyon yükselirken Ziraat Bankkart baş antrenörü Giampaolo Medei kırmızı kartı gördü. Setin son bölümünde etkili smaçlarla oyundan yeniden üstünlüğü ele alan Başkent ekibi seti 25-19 alarak hem seti hem de maçı 3-1 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

SALON: Başkent Voleybol Salonu

HAKEMLER: Yavuz Akdemir-Bilal Çağlar

ZİRAAT BANKKART: Martin Atanasov, Wouter Ter Maat, Maarten Van Garderen, Bedirhan Bülbül, Arslan Ekşi, Emin Gök (Berkay Bayraktar(L) Halil İbrahim Yücel, Burakhan Tosun)

FENERBAHÇE HDI SİGORTA: Ulaş Kıyak, Graham Vigrass, Nicholas Hoag, Emre Batur, Salvador Hidalgo, Metin Toy (Hasan Yeşilbudak(L) Ahmet Karataş)          

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.