Gluten intoleransı olanlar aman dikkat! Bu ürünleri tüketin!

Son yıllarda 'glutensiz' beslenme trendi yükselişe geçti. Glutene intoleransı (hassasiyeti) olanlar, çölyak hastaları ya da kilo vermek isteyenler glutensiz yiyecekleri tercih ediyorlar. Peki, gluten içermeyen yiyecekler nelerdir? İşte detaylar...

Gluten intoleransı olanlar aman dikkat! Bu ürünleri tüketin!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Gluten içermeyen veya düşük miktarda gluten içeren birçok doğal gıda bulunmaktadır. Peki, gluten içermeyen yiyecekler nelerdir? anadolugazete.com.tr olarak glutensiz yiyecekleri araştırdık. İşte detaylar...

Gluten içermeyen bazı yiyecekler ise şöyle;

Meyve ve Sebzeler: Taze meyve ve sebzeler genellikle gluten içermezler. Bunlar, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçasıdır ve çoğu insan için gluten intoleransı veya çölyak hastalığından bağımsız olarak tüketilebilirler.

Et ve Balık: Doğal etler ve balıklar genellikle gluten içermezler. Ancak işlenmiş etler veya balıklar, soslar veya kaplamalar içerebilir, bu nedenle bu ürünlerin etiketlerini kontrol etmek önemlidir.

Yumurta: Yumurta, doğal bir protein kaynağıdır ve gluten içermez.

Süt ve Süt Ürünleri: Süt, peynir, yoğurt gibi doğal süt ürünleri genellikle gluten içermezler. Ancak, bazı işlenmiş süt ürünlerinde (örneğin, bazı peynirlerde) gluten içerebilecek katkı maddeleri olabilir, bu yüzden etiketleri kontrol etmek önemlidir.

Baklagiller: Mercimek, fasulye, nohut gibi baklagiller genellikle gluten içermezler ve sağlıklı bir protein ve lif kaynağıdırlar.

Pirinç: Pirinç, gluten içermeyen bir tahıl alternatifidir ve pirinç unu, pirinç nişastası gibi pirinç bazlı ürünler de glutensizdir.

Fındık ve Tohumlar: Fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kuruyemişler ve ayçiçeği, susam, keten tohumu gibi tohumlar genellikle gluten içermezler.

Gluten intoleransı veya çölyak hastalığı olan bireylerin etiketleri dikkatlice kontrol etmeleri oldukça önemli. Çünkü bazı işlenmiş gıdalar veya hazır gıdalar gluten içerebilir. Bu yüzden hazır gıda ve paketli ürün alırken dikkatli olmakta fayda var.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.