O ilde 'kene' alarmı: Sağlık kuruluşuna başvurun!

Gümüşhane Sağlık Müdürü Necip Yemenici, baharla birlikte kene ısırması vakalarında artış görüldüğünü belirterek, "Eğer kene tarafından ısırıldığınızı fark ederseniz, ısırılan bölgeyi hemen temiz su ve sabunla yıkayın ve bir sağlık kuruluşuna başvurun. " uyarısında bulundu.

O ilde  'kene'  alarmı: Sağlık kuruluşuna başvurun!
Yayınlanma:

Gümüşhane Sağlık Müdürü Necip Yemenici, kene ısırması sonucu bu ay hastanelere başvuran 8 kişiden 3'ünün taburcu edildiğini, 5'inin tedavisinin sürdüğünü

Yemenici, yaptığı yazılı açıklamada, baharla birlikte kene ısırması vakalarında artış görüldüğünü vurguladı.

İl genelinde nisan itibarıyla 8 kene vakası tespit edildiğini belirten Yemenici, kene ısırması sonucu hastanelere başvuran 3 kişinin taburcu edildiğini, 5 kişinin ise tedavisinin sürdüğünü ifade etti.

Yemenici, bu mevsimde doğada dikkatli olunması gerektiğini belirterek, yüksek otların, çalıların ve ormanlık alanların içine girmeden önce uygun giysiler giymek gerektiğini kaydetti.

Vücutta açık kalan alanlara böcek kovucu sprey uygulamak gerektiğini belirten Yemenici, düzenli vücut kontrolü yapmak, kene ısırıklarını önlemek için etkili yöntemlerden birisi olduğunu kaydetti.

Yemenici, kene ısırıklarının genellikle ciltte kızarıklık, kaşıntı ve bazen hafif ateşle kendini gösterdiğine, bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olabildiğini söyledi.

Yemenici, vatandaşları uyararak, "Eğer kene tarafından ısırıldığınızı fark ederseniz, ısırılan bölgeyi hemen temiz su ve sabunla yıkayın ve bir sağlık kuruluşuna başvurun. Ayrıca kene ile temas etmeyin veya çıkarmaya çalışmayın çünkü bu, enfeksiyon riskini artırabilir. Sağlık ve güvenliğiniz bizim önceliğimizdir. Bu nedenle kene ısırıklarıyla ilgili herhangi bir endişeniz varsa lütfen en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.