Ankara’daki barajların aktif doluluk oranı ne kadar oldu? Son gelişmeler!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kente su sağlayan 1 milyar 585 milyon 393 bin metreküp hacimli barajlardaki genel doluluk miktarı, 28 Nisan 2024'te 33 milyon 487 bin metreküp ile yüzde 40,90 seviyesine çıktı.

Ankara’daki barajların aktif doluluk oranı ne kadar oldu? Son gelişmeler!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kente içme ve kullanma suyu sağlanan 1 milyar 585 milyon 393 bin metreküp hacmine sahip barajlarda toplam doluluk oranının yüzde 47,94, aktif doluluk oranının ise yüzde 40,90 olarak kaydedildi.

ekran-goruntusu-2024-04-29-105240.png

ASKİ YETKİLİLERİ BAŞKENTLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU: "SUYU TASARRUFLU KULLANALIM"

ASKİ yetkilileri, su kaynağının tüm dünyada olduğu gibi Ankara'da da sınırlı olduğunu vurgulayarak, "Suyu tasarruflu kullanalım!" uyarısında bulundu.

untitled-1.jpg

Barajlardaki su miktarı ve tüketim göz önünde bulundurulduğunda yakın dönemde Ankara'yı bekleyen bir su sıkıntısından söz edilemeyeceğini dile getiren yetkililer, "Ancak Ankara içme suyu kaynakları için hayati öneme sahip mart ve nisan ayı yağışlarının beklenen seviyelerden daha düşük olması durumunda, zamanla su baskısının hissedilebileceği düşünülüyor." dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.