Emeklilerin zam görüşmesi erkene alınabilir: "En düşük emekli maaşı 15 bin lira olur"

Emeklilere verilen yüzde 25 zam beklenileni karşılamadı ve ek zam talebi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ek zam için ocak ayı işaret edilirken, yerel seçimlerden dolayı bu zammın ekim ayında gelebileceği de öne sürüldü.

Emeklilerin zam görüşmesi erkene alınabilir: "En düşük emekli maaşı 15 bin lira olur"
Yayınlanma:

Emeklilere yüzde 25 zam verilmesi ve zammın kök maaşa yapılmasıyla milyonlarca kişinin aylığı 7 bin 600 – 7 bin 700 lira bandında kalması ek zam talebini güçlendirdi. Temmuz ayında gerçekleştirilen zamdan memnun olmayan emekliler, ek zam talebinde bulundu. Siyasi liderlerden de emekliler için ek zam talebi yapıldı.

Tüm bu çağrıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere ek zam için ocak ayını işaret etmesi heyecanlandırırken, sürecin daha hızlı işlenmesi de istendi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ise memurlar gibi 8 bin 77 lira seyyanen iyileştirme yapılması talebinde bulundu.

Ocak 2024'te ise daha yüksek zam yapılacağını öne süren SGK uzmanı Erdursun, ekim ayında zam oranlarının konuşulmaya başlanacağını söyledi.

Erdursun, "Hükümet bunun içinse ocak ayını bekleyip Mart 2024’teki yerel seçim öncesi daha yüksek oranda zam yapacaktır" ifadelerini kullandı.

"MART 2024’TEKİ YEREL SEÇİM ÖNCESİ DAHA YÜKSEK ORANDA ZAM YAPACAKTIR”

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yerel seçim öncesinde beklenilenden daha yüksek bir zammın olabileceğine dikkat çekerek, “Ekim ayında meclisin de açılmasıyla büyük ihtimalle yerel seçimlerin startı siyasiler tarafından verilecek. Seçim öncesinde Ocak 2024 döneminde daha yüksek zam yapılacaktır ama onun öncesinde ekim ayında bu konu daha da konuşulacaktır. Ama hükümet acele etmeyecektir. Bunun içinse ocak ayını bekleyip Mart 2024’teki yerel seçim öncesi daha yüksek oranda zam yapacaktır” ifadelerini kullandı.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15 BİN LİRA OLUR"

Emeklilere 8 bin 77 TL’lik seyyanen zam verilmesi gerektiğini dile getiren uzman isim, "En düşük emekli aylığı bu durumda 15 bin lira olur. En düşük emekli aylığı uygulaması da ortadan kalkar. Herkese aynı oranda zam yapıldığı için en azından bundan sonraki süreçte daha yüksek prim ödeyenler dezavantajlı olmaktan çıkar. Gerçek bildirimlerle çok kişi sigortalı olur, devletin de kasasına para girer diye düşünüyorum" şeklinde yorumda bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.