Meclis gündemi yoğun: Fahiş fiyatlarla mücadele gündemi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta oldukça yoğun bir gündem bekleniyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni ve sivil anayasa için ilk adımları atacak ve parti gruplarını ziyaret ederek görüşmelere başlayacak.

Meclis gündemi yoğun: Fahiş fiyatlarla mücadele gündemi!
Yayınlanma:

Meclis Genel Kurulunda enerji alanında yapılan düzenlemeleri içeren yasa teklifinin görüşmeleri devam edecek. Bu teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak sunulabilmesini mümkün kılacak önemli bir adım içeriyor. Yenilenebilir enerji üretim santrallerinin denizler ve göllerde kurulabilmesiyle ilgili düzenlemeler de yine bu teklif kapsamında ele alınacak.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE

Meclis'in gündemine gelecek bir diğer önemli konu ise ticarette fahiş fiyat artışlarıyla mücadeleyi içeren yasa teklifi olacak. Bu teklifle, fahiş fiyat artışı yapan işletmelere daha ağır yaptırımlar getirilmesi planlanıyor. Ayrıca, işletmelere kapatma cezası gibi daha caydırıcı önlemler de tartışılacak.

Bu hafta ayrıca Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında yapılması planlanan değişiklikleri içeren bir teklifin Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Bu da önemli bir yasal değişiklik sürecinin başlangıcı olabilir.

Son olarak, siyasi partilerin genel başkanlarının Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap edecekleri grup toplantıları da bu haftanın önemli gündem maddelerinden biri olacak

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.